Strahinjića bana 66a, Beograd
011 3036 076
duomobeograd66@gmail.com
Nije važno šta misliš, već šta jedeš – slogan je ponovo popularnog, a starog dorćolskog restorana
Duomo.. Dobra izvedba italijanske kuhinje, prave namirnice i autentičan prostor u kome se više od muzike čuju zveckanje escajga i uzdasi zadovoljstva posle dobre hrane. Zidovi su prekriveni slikama italijanskih filmskih ostvarenja, a svaki detalj u enterijeru priča priču Italije. Tako je i u jelovniku - autentičnost i kvalitet su na prvom mestu, a potpisuje ga šef kuhinje Nebojša Tanasković.
Gastronomsko putovanje kroz Italiju ovde možete da započnete tanko isečenom italijanskom pršutom ili buratom serviranom na tri vrste paradajza - čisto da zagolicate nepce za nešto toplo - sjajan rižoto sa cveklom, pršutom i mladom gorgonzolom kao interesantan spoj različitih tekstura i ukusa, a iz kategorije toplih predjela.
Glavnih jela je nekoliko, i osim lososa, sva u fokus stavljaju meso - od toga i naša dva favorita: biftek
negro amaro sečen na taljatu i sa sosom od crvenog vina od italijanske autohtone sorte negroamaro., i drugi,
Jack odrezak koji je zapravo ramstek odležao u viskiju i serviran sa svežom pastom koja je odlična i možete je poručiti i kao zasebno jelo.
U Duomu se prave i odlične pice na drva, a osim klasičnijih kombinacija ukusa na koje smo navikli, prvo za oko, pa onda i za nepce zapala nam je pica sa suvim šljivama, gorgonzolom i gvanćale slaninom – jaka, zasitna i u dobroj razmeri posloženih ukusa, sa finim testom.
Osoblje je ljubazno i edukovano, usluga je brza, a jedina zamerka je što na vinskoj karti nema nijedne domaće etikete, iako je selekcija inostranih etiketa vrlo pažljivo osmiljšljena.