Oblakovska 61a, Beograd
064 049 44 44
Sve je u životu prolazno, osim hrskavog pečenja i sočne teletine – šaljivo kažu novi vlasnici nekadašnjeg beogradskog ugostiteljskog asa – Steco House-a koji je, od pre pola godine kada su ga preuzeli prekaljeni ugostitelji iz Male Zvezdare, jednog od
Vino&Fino TOP 25 restorana u Srbiji, postao
Steco Fabrika. Partner u poslu im je Bash Smash burger.
Kvalitetom i uslugom, kao i prepoznatljivim gostoprimstvom vlasnika Marijana, poznatog beogradskog ugostitelja i njegove supruge Marije, restoran polako vraća stari sjaj.
A hrana.... e, hrana je fantazija! Ukusi su tradicionalni, kuhinja dobra domaća, i u dobrim porcijama. Sve je vrlo profesionalno i sa ljubavlju pripremljeno. Specijaliteta kuće je nekoliko, i preporučujemo da ih sve probate, a ako baš ne možete sve odjednom, onda je možda najbolje da za prvi put ovde izaberete mekanu teleću džigu koja se topi u ustima i zbog koje ćete se sigurno ponovo vratiti. A kad se vratite opet čekaju vas vruća prasetina iz furune, spolja hrskava, unutra sočna – baš kako treba i teletina ispod sača za koju bi svaki komentar bio suvišan – osim fantastično!
Tartar biftek je ovde old skul, i vrlo znalački začinjen, a mućkalica koja cvrči za stolom ispred gosta, ostavlja bez teksta pri prvom zalogaju. U stvari, i pre zalogaja, samo „na oko“. Ne propustite ni da nepce ovde obradujete pravom srpskom
pljekom, sa gomilom kajmaka i luka, ili pak dimljenom svinjskom krmenadlom koja na sto stiže isečena i lepo prošarana.
Tradicionalnu domaću hranu prate i odabrane domaće rakije i srpska vina, u toploj domaćinskoj atmosferi i sa pretenzijom da ovde uskoro bude još bolje.