Preradovićeva 2a. Novi Sad
062 682 538
www.maisonnucleus.rs
Ni pet meseci nije prošlo od kada je na mestu kultnog lovačkog restorana Trag u Petrovaradinu, otvoren
Nucleus - restoran sabranih jela, kako ga opisuje njegov vlasnik, novosadski ugostitelj Jovan Nikolić Njegovan. I jela su ovde zaista sabrana i probrana iz različitih kuhinja sveta, ali su zadržani i specijaliteti od divljači, da nas sećaju na nekadašnji Trag.
Lokacija na kojoj se nalazi restoran san je svakog ugostitelja u Novom Sadu kako tvrdi Jovan, kome je trebalo čak pet godina da dođe do ovog mesta.
Nucleus je definitivno restoran o kome se trenutno najviše priča u Novom Sadu. Nenametljiv servis, dobra hrana i domaćinska atmosfera, uz
lokaciju iz snova izdvojili su ovo mesto od samog početka. Rade odlično, uvek su puni i već imaju goste koji se redovno vraćaju.
Jelovnik se bazira na gastronomiji i pre naših baka i osmišljen je po uzoru na jela koja je kreirao Eskofije, otac klasične francuske gastronomije. Ovde možete da pojedete i ruski carski šašlik, i sote stroganov koji se priprema na kolicima, u sali ispred gosta, i
Crepes Suzette palačinke, ali i lovačke specijalitete poput srnećeg paprikaša ili punjenih prepelica.
Hrana je znalački spremljena, sa kvalitetnom namirnicom u glavnoj ulozi, a prate je vinska karta na kojoj, neobično, nema puno domaćih vina i karta srpskih rakija.
I tako je Nucleus osvojio novosadsku gastro scenu za samo par meseci...
Za sjajan početak i kao podstrek za dalji rad, Nucleus-u ove nedelje dodeljujemo titulu restorana nedelje.