Gastrošor
Žorža Klemansoa 27
Beograd je poslednjih godina počeo da dobija lokale u kojima se američki roštilj – ne burgeri kojim prestonica obiluje, već veliki, dugo dimljeni komadi mesa – priprema na način koji bi zadovoljio i nepca onih koji istražuju američke nedođije i drumske mehane. Od marta ove godine se ovim mestima pridružio i In
Smoke We Trust, koji je posle biznisa sa dostavom proširio delatnost i na zanimljivi i sasvim neformalni restoran unutar sad već superpopularnog dorćolskog Gastrošora.
Specifičnost In Smoke We Trust sastoji se u tome što se meso priprema po originalnim teksaškim receptima, dakle dimi se u
smokerima po petnaest sati. Pitmasteri
Marko Karas i
Marin Rudić su veliki zaljubljenici u originalni teksaški roštilj, i stvorili su sjajan meni zasnovan na brisketu od junetine, potom svinjetini – probajte njihovo drpano prase! - i ćuretini, i sve to se nudi uz domaće BBQ i burger sosove,
coleslaw salatu i druge priloge, kao i svež domaći hleb. Ne oskudevaju ni u ponudi pića koja jednostavni obrok od vrhunskog mesa može da podigne u rang ugodne gozbe u jednom od najzanimljivijih prehrambenih distrikta u Beogradu: tu su kraft piva, odlični džinovi, odabrana vina iz domaćih vinarija...
Vrhunac ponude In Smoke We Trust svakako je brisket – na površini je taman tačno koliko treba, a iznutra vas čeka ono što je nemoguće postići bilo kojim drugim postupkom osim dugim dimljenjem, dakle sočno, rozikasto meso prožeto aromom bukovog dima. Gosti naročito hvale i njihov BBQ sos na bazi jabuka, a i drugi prilozi ne zaostaju po kvalitetu, od pasulja u roštiljskom sosu do džema od luka kao standardnog priloga uz ovaj tip mesa.
Na sve ovo dodajte i dobro promišljen enterijer i simpatičnu baštu, i dobijate mesto koje je punom i dinamičnom Gastrošoru dodalo novu dimenziju uživanja u znalački i sa ljubavlju spremljenom mesu.