MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Vino & Fino žurka: Zdravice i osmesi za kraj godine
Proslava rođendana našeg magazina bila je još jedno svedočanstvo o neprestanom rastu i napretku srpske vinske i gastro scene
SUVENIR JE PRVI DOBITNIK VINO & FINO NAGRADE ZA RESTORAN GODINE!
Pitali smo skoro stotinu stručnjaka, izelica i iskusnih gostiju da odgovore na našu anketu, glasaju za svoje favorite i pomognu nam u izboru
Dodeljena godišnja priznanja magazina Vino & Fino
Na tradicionalnoj proslavi nagrađeni su ljudi, vina, vinarije, restorani i događaji koji su obeležili godinu za nama
Odlazak velikana: Vladimir Kovač (1936-2023)
Proslavljeni enolog prof. dr Vladimir Kovač, doajen našeg vinarstva i dopisni član Francuske akademije nauka, preminuo je ostavivši za sobom ogromno zaveštanje u svim aspektima našeg vinarstva
12 BEST BUY SRPSKIH VINA
Naravoučenije ove male degustacije i vodiča kroz vina sa odličnim odnosom cene i kvaliteta je da ne vredi bacati novac na masovni primitivo iz Pulje kad za manje novca možete da pijete Dekanterovo zlato iz Srbije
Novi nivo na gastro sceni Beograda - Mio Ristorante
- Na ovom mestu, u Rankeovoj 1, ne nudi se samo jelo, već i priča i udobnost nesvakidašnjih trenutaka - izjavio je šef kuhinje Nemanja Stevanović
Cena i kvalitet: karika koja više ne nedostaje
Činjenica je da srpska vinska industrija nema adekvatan odgovor na popular-premium segment, tamo gde bismo smestili vina od recimo, 600 do 1.000 dinara
Bugarske i turske vinarke ugostiće 13. BIWC
Izvršna direktorka BIWC-a, Galina Niforu, navela je da su žene u vinu direktna inspiracija za odluku o domaćinima takmičenja 2024. godine
I ove godine Srbija bez Mišlenove zvezde
U selekciji se nije našao nijedan restoran izvan Beograda, uprkos nezvaničnim najavama da će izbor za 2024. godinu obuhvatiti i restorane van prestonice.
Praznična čarolija u Hajatu
Od 3. decembra pa sve do 14. januara za sve posetioce hotela Hyatt Regency Beograd spremljena je prava praznična čarolija
Legendarni vinar Miljenko Grgić umro je u 101. godini
Grgić je bio deo čuvene generacije kalifornijskih vinara koja je 1973. sa svojim vinima učestvovala na čuvenoj degustaciji u Parizu
Srpska gastronomija zaslužuje Mišlena
Kavčić je na poziv profesora i nastavnika škole došao u našu prestonicu na nekoliko sati kako bi održao jednočasovno predavanje studentima
Otvoren novi restoran Faro na Vračaru
Na čelu kuhinje nalazi se iskusni šef Siniša Bastić koji neguje koncept prave domaće kuhinje - sve što može pravi se u restoranu ili se nabavlja od malih gazdinstava
Čuvaj nam je, Jovane!
Za dobro pečenje ide se i na kraj sveta, pa i do Borče.
Vranac iz Plantaža pobedio na Vranec Selection by CMB
Vina iz Srbije osvojila su tri medalje, zlato za Vranac Potrkanjski 2019 vinarije Jović, i srebra za Vranac Potrkanjski 2016 i Opus 2019 vinarije Todorović
«
‹
6
7
8
9
10
11
12
13
14
›
»