MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Džensis Robinson: Vina Istočne Evrope su u usponu
U tekstu koji je Džensis Robinson objavila kao uvod u degustaciju, ona je navela da je za nju Istočna Evropa izuzetno uzbudljiv prostor i da nije oklevala pri izboru teme
Najbolji sovinjon blan dolazi iz Južne Afrike
Za najbolje vino na ovogodišnjem takmičenju proglašena je etiketa Tokara Reserve Collection Elgin 2020, izvanredni sovinjon blan iz Južne Afrike
Kopola: Moje vino vas nikad neće izneveriti
Najčuveniji kalifornijski vinar i sineasta kaže da mu je ambicija da pravi pouzdana, pristupačna vina koja se mogu piti u svakoj prilici, kao i da je još u mladosti voleo vina koja su baš takva
Gastro pregled: Gde da jede vegetarijanac u Beogradu?
U Beogradu, vegetarijanci bi još i mogli da se provuku uz neki dobar burger, picu ili pastu, dok se za vegane izbor svodi na ponudu svega nekoliko lokala
USPAVANI DIV
Na ovoj vinorodnoj zemlji gaje se začinak, prokupac i crna tamjanika, a tu raste i drevna, gotovo zaboravljena sorta bagrina
Otvorene su prijave za jubilarno ocenjivanje BIWC!
BIWC je otvoren za vinare sa celog Balkanskog poluostrva, Centralne i Istočne Evrope, region Crnog Mora, kao i za proizvođače vina iz bilo kog drugog vinskog regiona
Ostavljate li bakšiš u restoranu?
Domaći ugostitelji, naročito oni stariji, dobro pamte srećna vremena kada su od bakšiša mogli lepo da žive u Srbiji
U prodaji su vina sa potpisom Gordona Remzija
Remzijeva linija sastoji se od osam etiketa: sovinjon blana, rozea, šardonea u dva izdanja - osnovnom i rezerva, pino noara, kao i tri vina od kaberne sovinjona
Anketa: Domaći ugostitelji o novom zatvaranju
Šta misle o novom zatvaranju lokala u Srbiji rekli su nam vlasnici lokala i zaposleni u ugostiteljskom sektoru
Beli pino sa pečatom vršačkog teroara
Prvo vino u liniji, Beli Pino, ima složenu aromatiku u kojoj se prepoznaju tonovi bagremovog cveta, livadskog meda, suvog voća, muskatnog orašćića i korice hleba
Zlata za vina iz Tikveša na ocenjivanju Mundus Vini
Ove nagrade su još jedan pokazatelj vrhunskog kvaliteta koji se iz godine u godinu potvrđuje na mnogim takmičenjima, kažu u Tikvešu
Pravili smo popularnu TikTok pastu sa fetom
Za pripremu je potreban čeri paradajz, feta sir, beli luk, maslinovo ulje i začini, i naravno, testenina. Pasta se toliko brzo sprema da vam je za kompletnu pripremu potrebno pola sata
Uvek sveže, nikad zamrznuto, ili obrnuto?
- Meso u restoranu definitivno treba da bude zamrznuto, bez obzira na pandemiju, uvek - izjavio je za Business Insider Nik Liberato, kuvar i zvezda Netfliksovog serijala Restaurants on the Edge
Da li izlaganje muzici čini vino boljim?
- Prijatno smo iznenađeni rezultatima. Dodali smo novi kvalitet vinu - kaže Boalo, koji će ovog proleća pustiti u prodaju 10.000 boca vina pod etiketom Père Pape in the Groove
Roboti toče pivo u barovima
Mašina za šankom namenski je napravljena za ovu funkciju, dok je robot Spot, čija je cena oko 75.000 dolara, već godinama poznat kao remek-delo kibernetičkog inženjeringa
«
‹
96
97
98
99
100
101
102
103
104
›
»