MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Restoran za loše vegane
Tom Keridž, vlasnik klasičnog engleskog paba u kome se jede hrana sa roštilja i nekadašnji veliki gurman, za ovo proleće zakazao je otvaranje, kako kaže, revolucionarnog veganskog restorana
Gubitak čula mirisa - nova nevolja za vinski svet
Francuski sindikat enologa, izuzetno uticajno telo koje okuplja 1.300 članova, oformio je radnu grupu koju čine vinski profesionalci, lekari i naučnici, sa zadatkom da se procene efekti gubitka mirisa
U Beogradu je održano veče kubanskih cigara
Cigara večeri je bila Ramon Allones Selection No.2, limitirana edicija iz 2019. godine, a u kojoj su gosti uživali uz čokoladni kolač šefa kuhinje i rum Brugal 1888
U prodaji je vino posvećeno pandemiji koronavirusa
Na zadnjoj strani etikete dizajn je dodatno objašnjen optimističnim rečima: "2019 nije donela samo virus, već i dobru berbu"
Gastro pregled: Ugostitelji ostali i bez ručka
Iz restorana Homa su se juče na Instagramu našalili sa novim radnim vremenom, obavestivši svoje pratioce da večeru služe do 14 sati
Deset novih nosilaca titule Master of Wine
Nakon položenog ispita, novi članovi su potpisali kodeks ponašanja Instituta koji ih obavezuje da se u svakoj prilici ponašaju časno i sa integritetom i da koriste svaku priliku da svoje poznavanje vina dele sa svetom
Za vikend restorani i kafići radiće do 14h
Takođe, postoji mogućnost da kafići i restorani u našoj zemlji, zbog pogoršanja epidemiološke situacije i tokom radne nedelje rade kraće nego do sada
Da li da nosimo masku kada konobar prilazi stolu?
Apsolutno bi trebalo da stavite masku na lice kad vam konobar dođe za sto. To je definitivno najsigurnija opcija - kaže za HuffPost Kristen Gibson, vanredna profesorka bezbednosti i mikrobiologije hrane na Univerzitetu u Arkansasu
Mlekoprodukt – kontinuitet rasta i visokog kvaliteta
Poseta Borisa Burdena Srbiji još jedan je od pokazatelja koliko je naše tržište značajno ne samo u Evropi nego i šire, navode u Mlekoproduktu
Jutarnji list: Kremen Kamen 2011 je maestralno vino!
Autor teksta Saša Špiranec, jedan od najuglednijih vinskih pisaca iz Hrvatske, odlučio je da predstavi pet vina koja, po njegovom mišljenju, treba otvarati samo u društvu velikih vinskih posvećenika
Vino sa kanabisom sada se pravi i u Bordou
Tvorac brenda kaže da nije lako naći balans između vina i kanabisa i da je proizvodnja bila veoma zahtevna
Prodaje se kolekcija vina čuvenog mafijaškog bosa
U kolekciji Džona Gotija nalaze se, pored ostalog, devet vina Petrus, četiri etikete Domaine de la Romanee-Conti Grands Echezeaux i nekoliko vina sa etiketom Rothschild
Gastro pregled: Optimizam na pomolu
Optimizam mi se ponovo vratio kada sam saznala da je u prošloj nedelji sa radom počelo i nekoliko novih lokala. Možda ipak ima nade za domaće ugostiteljstvo
Da li biste probali sendvič od 7.000 dinara?
Cena sendviča izazvala je burne reakcije na Tviteru, naročito na kuvarevu tvrdnju da je reč o pristupačnom luksuzu. Najjeftiniji sendvič košta 25 funti, a Andrea ga „brani“ i cenovno upoređuje sa Happy Meal obrokom iz Mekdonaldsa
Tri oblika čaše za sva vina na planeti
Čaše koštaju vrlo skromnih 12.5 dolara po komadu, a Karen Meknil tvrdi da je komplet od tri čaše dovoljan za uživanje u najvećem broju vina na planeti
«
‹
98
99
100
101
102
103
104
105
106
›
»