MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Strategija daje novi zamah srpskom vinarstvu
Malićanin je izneo podatak da se na tržištu Srbije godišnje proda oko 60 miliona litara vina, od čega je 60 odsto uvozno, a 40 odsto domaće vino
Superfruškogorci iz Erdevika
Vinarija Erdevik dobila je priznanja za svoj koncept stvaranja autentičnih i upečatljivih, međunarodno razumljivih vina sa punom ekspresijom fruškogorskog teroara
Gastro pregled: Raste neizvesnost
Potpuno je izvesno da nova godina donosi masovna otpuštanja u HoReCa sektoru, a osim nade da će u 2021. biti bolje, zaposlenima u ugostiteljstvu izgleda da ništa drugo ne preostaje
Dozvoljen rad restorana i kafića tokom vikenda
Privremeno ublažavanje epidemioloških mera odnosi se i na trgovinske objekte, uslužne delatnosti i tržne centre
La Grande Dame 2012: šampanjac za jake žene
Čak i ako niste čuli za Jaoji Kusamu, jednu od umetnićkih muza Endija Vorhola i ženu koja je izvršila ogroman uticaj na avangardnu umetničku scenu šezdesetih i sedamdesetih godina, izvesno ste negde videli primere njenog čuvenog "polka dot" motiva
Crveno vino i sir čuvaju mozak od demencije
Zanimljivo je da je studija pokazala i da je umerena konzumacija jagnjetine - jednom nedeljno - takođe povezana sa očuvanjem kognitivnih funkcija
Mišlen posle Beograda stiže i u Moskvu!
Odluka o tome da se i Moskva nađe na prestižnoj listi Mišlenovih destinacija objavljena je pomalo neobično, bez prevelike pompe
Male tajne velikih koktela
Na našem tržištu postoje sjajne kombinacije pića koje nam omogućavaju da i mi sami uz par lakih koraka postanemo vrhunski koktel majstori. Coca-Cola Hellenic Srbija je otišla korak dalje i uobličilia ih u sjajne ponude
Pandemija najteže pogađa male vinarije
Ključni nalazi studije su sledeći: pandemija je izazvala poremećaj u kanalima distribucije i naročito snažno ugrozila hotele, restorane i izvoznike vina. Ne očekuje se brz oporavak, a u 2021. doći će do novih novčanih gubitaka
Gastro pregled: Dostava radi punom parom
Ugostitelji sa nestrpljenjem čekaju odluku o novom radnom vremenu lokala, a do tada, dostava hrane radi punom parom. Izvesno je i da će u najluđoj noći dostavljači hrane i pića imati pune ruke posla
'Otisak prsta' vina onemogućava falsifikovanje
Istraživači iz Adelejda naveli su da su u stanju da sa stopostotnim učinkom utvrde tačno poreklo tri vina iz različitih regija Australije, kao i jednog vina iz Bordoa
Bogatstvo ukusa u svakom zalogaju
Šta se dešava kada se spoje neutralni ukusi paradajza i krastavca sa slatkastom smokvom, blago gorkom aronijom, prepečenim orasima, slanom pršutom i onda sve to bude “ujednačeno” sa Šabačkim mladim sirom? Dobija se salata koju ćete obožavati!
Koliko često na poklon dobijate sir?
Svi sirevi su lepo isečeni na individualne zalogaje i spremno čekaju da budu degustirani. Upakovani su u kesice koje se lako otvaraju, a unutar kutije su i čačkalice i posude za posluženje
OGRANIČENE KVOTE ZA UVOZ VINA IZ EVROPSKE UNIJE
- Raspodela kvote za uvoz vina vrši se metodom zasnovanom na hronološkom redosledu podnošenja carinskih deklaracija - princip "prvi došao, prvi uslužen" - navodi se u odluci koja je doneta 26. novembra, a počeće da se primenjuje od 1. januara
Uhvaćeni kradljivci najskupljih francuskih vina
Predstavnik policije u Bordou, Patrik Leonar, rekao je za France Info da su lopovi izuzetno vešto dolazili do svog plena, i uz pomoć najsavremenije tehnologije
«
‹
102
103
104
105
106
107
108
109
110
›
»