MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Najuzbudljivije vino na svetu dolazi iz Španije
Wine Spectator još od 1988. godine bira najuzbudljivija vina godine. U konkurenciju ulaze vina i iz novih i istorijskih vinarija, iz Starog i Novog sveta, i jedino što ih povezuje je kako kažu urednici, "faktor X", nedefinisan ali očigledan kvalitet koji vino čini uzbudljivim
Cristal Rose 2014 - najbolji šampanjac na svetu
Objava rezultata ovog veoma strogog takmičenja ove godine održana je virtuelnim putem: 37 dobitnika medalja proglašeno je putem interneta
Doručak u Maloj Avali
Zbog skraćenog radnog vremena restorana, Mala Avala radi i dostavu. Omiljenu hranu zajedno sa vinom gosti mogu da naruče do 22 sata, svakog dana osim nedelje
Gastro pregled: Gde ćemo za doček 2021?
Mnogi ugostitelji, kako su mi rekli, ipak planiraju da naprave matine žurke, ili celodnevne partije umesto noćnih dočeka nove godine
VIZIONAR TOPLOG OSMIJEHA
Gaga Ivanović bio je sasvim drugačiji tip, sušta suprotnost, a bio je game changer, pokretač, i to kakav. Osvajao je jednostavnošću, otvorenošću, pažnjom te prirođenom nerazmetljivošću.
Usvojena strategija za razvoj srpskog vinarstva!
Lepu vest o tome da je dokument prihvaćen i da je sve spremno za početak realizacije objavio je Savez vinara i vinogradara Srbije
Od Aliekspresa do Bordoa
Što se tiče statusa vinarije u Bordou, on će biti ponešto specifičan: vinarija je napustila apelaciju Bordeaux Superieur i prodavaće se bez oznake geografskog porekla, pod etiketom Vin de France
Radost za čula i u restoranu i kod kuće
Restoran radi od 13 do 17 sati, od utorka do nedelje, dok se besplatna dostava hrane obavlja do 22 sata. Uz hranu, po želji, na adresu stiže i piće iz bogate ponude restorana
PREMINUO JE GAGA IVANOVIĆ
Celokupna vinska javnost u Srbiji na društvenim mrežama oprašta se od voljenog Gage, čoveka koji je pre dve decenije hrabro nastavio prekinutu porodičnu tradiciju i bio prvi koji je domaćem tržištu ponudio izvanredan prokupac
Džejms Sakling: Onlajn degustacije osvojiće svet
Tokom pandemije je format degustacije pri kome se vina isporučuju na kućnu adresu i potom se o njima diskutuje putem Zooma ili neke druge platforme suvereno zavladao vinskim svetom
Cohiba Atmosphere - oaza dobrog duvana
Na ovom mestu moguće je uživati u zavodljivom svetu kubanskih cigara i doživeti ih na pravi način, u izuzetno privlačnom ambijentu i uz čašu kvalitetnog pića, vrhunsku kafu ili čaj, a kroz priču o cigarama goste vodi iskusno osoblje
Prvi naučni rad o uparivanju šampanjca i ostriga
Za umami u šampanjcu odgovoran je kvasac na kome je vino odležavalo. Kvasac sadrži aminokiselinu glutamat, prirodni pojačivač ukusa
Restoran The View - luksuz u srcu Vračara
Restoran se nalazi na sedmom spratu hotela sa panoramskim pogledom na ceo grad, i otvoren je za sve goste tokom cele godine
Veliki popust u restoranu Super Talas KO37
- Poručivanjem hrane nam pomažete da prevaziđemo težak period sa kojim se nosimo od marta. Hvala vam - kažu u restoranu Super Talas KO37
Gastro pregled: Država bez sluha za ugostitelje
Nezadovoljstvo skraćenjem radnog vremena, i uopšte uslovima poslovanja u vreme krize, domaći ugostitelji mesecima unazad ne mogu da sakriju
«
‹
103
104
105
106
107
108
109
110
111
›
»