MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
ITALIJA: ZEMLJA VINA
Kada su, u osmom veku pre nove ere, stari Grci prvi put zakoračili na tlo Italije, nazvali su je Enotrijom, ili "zemljom vina". Istorija vinarstva u Italiji starija je i od Rimskog carstva i u ovoj zemlji postoje tragovi bavljenja vinom koji sežu četiri milenijuma u prošlost
Panel o vinima Srbije na Belgrade Food Show
Onlajn konferencija počinje danas, a na njoj će se razgovarati sa institucijama regiona i EU, ministrima relevantnih resora, predstavnicima privrednih komora i drugim ljudima koji poznaju i razvijaju industriju hrane
ANKETA: KO ĆE DOBITI MIŠLENOVU ZVEZDU? (5)
Do sredine decembra, svake nedelje, na sajtu magazina Vino & Fino čitajte šta učesnici domaćeg HoReCa tržišta misle o tome koji će restorani u Srbiji dobiti Mišlenovu zvezdu
Gastro pregled: Od utorka se radi još kraće
Trenutno radno vreme lokala je do 21 sat, dok hladnije vreme lagano zadaje nove muke ugostiteljima. Ljudi su u strahu od korona virusa i izbegavaju da sede u zatvorenom prostoru, a vlasnici koji još uvek nisu nabavili grejalice za bašte, polako počinju da tonu
Nedelja italijanskog vina i gastronomije
U srpskim medijima, uključujući i magazin Vino & Fino i na društvenim mrežama predstavlja se serija tekstova o italijanskim vinima, nastalim u dvadeset regija zemlje prebogate kulturom, enološkom tradicijom, znanjem i strašću za dobrim vinom
Stigli su božole nuvo i mladi portugizer!
Ove godine svet nema mnogo razloga za slavlje, ali će se mlado vino ipak piti, i kod nas i u svetu - danas na Dan božolea, a sutra na Dan mladog portugizera
Somelijeri iz cele Evrope nadmetaće se u Beogradu
Dejan Živkoski, predsednik SERSA kaže za Vino & Fino da je udruženje na čijem je čelu više nego spremno da se uhvati ukoštac sa ovim velikim zadatkom
Tikvešov Festival mladog vina ove godine je onlajn
Ova manifestacija ima za cilj održavanje tradicije proizvodnje kvalitetnog vina i prepoznavanje našeg regiona u svetu, kao i izgradnju vinske kulture i kreiranje tradicije ocenjivanja vina iz poslednje berbe
ANKETA: KO ĆE DOBITI MIŠLENOVU ZVEZDU? (4)
Do sredine decembra, svake nedelje, na sajtu magazina Vino & Fino čitajte šta učesnici domaćeg HoReCa tržišta misle o tome koji će restorani u Srbiji dobiti Mišlenovu zvezdu
Sajt Roberta Parkera pohvalio vina iz Erdevika
Tri etikete vinarije Erdevik, sve iz berbe 2016, privukle su pažnju kritičara Marka Skvajersa koji im je dao ocene od 89 do 90+
Gastro pregled: Gde su mede iz Zemuna?
Ima mnogo važnijih i lepših priča, od ove, više i dosadne teme o odnosu između države i ugostitelja, a tiču se pojedinca
Zemunski medvedići prodaju se na humanitarnoj aukciji
Sav prihod biće upućen za lečenje male Anike Manić iz Gornjeg Milanovca, kojoj je potrebno čak 2.4 miliona dolara za nabavku leka Zolgensma, najskupljeg na svetu. Aukcija traje do danas u 19 sati
Trinaest čuvenih sujeverja u vezi sa vinom
Danas predstavljamo listu trinaest najpoznatijih sujeverja i običaja u vezi sa vinom, sa svih meridijana planete
Srpska rakija među deset najboljih pića na svetu
Zlatne medalje osvojile su i druge srpske rakije: kajsijevača destilerije Hubert 1924 i rakija od malina Opsesija destilerije Zarić. Dunjevača destilerije Stara Pesma osvojila je srebrnu medalju
Velika čistka u elitnom udruženju somelijera
Zamenica predsedavajuće odbora američkog ogranka udruženja Court of Master Sommeliers, Virdžinija Filip, dodala je da je prestižnom telu potrebna dubinska reforma
«
‹
105
106
107
108
109
110
111
112
113
›
»