MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
U najboljem baru na svetu pravi se martini iz snova
Sudije izbora World's 50 Best Bars navele su da je Connaught Bar "ostao veran svom principu gracioznog služenja majstorski napravljenih pića, u elegantnom ambijentu".
ANKETA: KO ĆE DOBITI MIŠLENOVU ZVEZDU? (3)
Do sredine decembra, svake nedelje, na sajtu magazina Vino & Fino čitajte šta učesnici domaćeg HoReCa tržišta misle o tome koji će restorani u Srbiji dobiti Mišlenovu zvezdu. Konačan odgovor na ovo pitanje dobićemo, kako je najavljeno, 14. decembra
Gastro pregled: Neizvesnost pritiska ugostitelje
Kao i do sada, na vlasnicima lokala je da se sami snađu ako misle da prežive krizu. Tako na primer, lokali u kojima je akcenat bio na svirkama i noćnom provodu, pozivaju svoje goste da ranije „izađu u grad“ i tako pomognu svom omiljenom lokalu
Vino u Srbiji najradije piju žene i obrazovane osobe
Među ljudima sa visokim i višim obrazovanjem vino je najpopularnije vino , sa udelom od 32 odsto, a za njim slede pivo sa 29 odsto i žestoka pića sa 15 odsto
Žig Čuvarkuća za Rubinov Prokupac
Domaćim proizvodima znak Čuvarkuća, izdat od strane Privredne komore Srbije, daje potvrdu da imaju natprosečan kvalitet, na nivou ili iznad uvoznih proizvoda iz date kategorije
Uvoznici i distributeri vina osnovali svoje udruženje
Udruženje uvoznika i distributera vina u ovom trenutku broji 26 članova, što je više od devedeset procenata svih učesnika na tržištu
Trentino u Italiji je vinska regija godine
Proslavljena zbog svojih dramatičnih pejsaža, blistavo belih ski staza, biciklističkih ruta, staza za hajking od kojih zastaje dah, regija Trentino je takođe i jedna od najdinamičnijih vinskih oblasti u Italiji
Diviko - sorta koja menja vinski pejsaž Engleske
Baš kao i vođa Helveta koji je pobedio Rimljane, vino od sorte diviko poseduje snažan karakter.- Ima veoma, veoma duboku boju. Ima nijanse ljubičaste i zagasito crvene koje očekujete od širaza, kaberne sovinjona i merloa
ANKETA: Ko će dobiti Mišlenovu zvezdu? (2)
Do sredine decembra, svake nedelje, na sajtu magazina Vino & Fino čitajte šta učesnici domaćeg HoReCa tržišta misle o tome koji će restorani u Srbiji dobiti Mišlenovu zvezdu
Gastro pregled: Pogubni treći talas
Ugostitelji u Srbiji koji nisu uspeli da produže dozvole za baštu, još danas goste služe na otvorenom. Mada su u većini oni koji će i tokom zime raditi sa baštom. I to samo da bi uspeli da preguraju sezonu
Novi skandal u udruženju Court of Master Sommeliers
Članak u Njujork tajmsu preneo je izjave više od dvadeset žena koje su ukazale na brojne povrede etičkog kodeksa udruženja
Francuzi prvi na takmičenju u slepoj degustaciji vina
U finalu su učestvovali, pored ostalih zemalja, i timovi iz Sjedinjenih Američkih Država, i, po prvi put, iz Rusije. Na drugom mestu našao se tim iz Kine, a na trećem - španski degustatori
Masimo Botura: Spasite restorane od bankrota!
Pismo je objavljeno u listu Korijere dela sera, i snažno je odjeknulo u Italiji, ali i širom cele planete
Novo zlato za Rubinovo vino
Merlot 2017, lansiran u julu prošle godine ima već 4 medalje sa svetskih takmičenja, 3 zlatne i jednu bronzanu
Anketa: Ko će dobiti Mišlenovu zvezdu?
Do sredine decembra, svake nedelje, na sajtu magazina Vino & Fino čitajte šta učesnici domaćeg HoReCa tržišta misle o tome koji će restorani u Srbiji dobiti Mišlenovu zvezdu
«
‹
106
107
108
109
110
111
112
113
114
›
»