MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Objavljeno 16 novih nosilaca titule Master of Wine
Novi članovi su, kako navode u Institutu, dokazali razumevanje svih aspekata vinskog sveta, položivši teorijski i praktični deo ispita, i napisavši originalan istraživački rad o vinu, iz ugla umetnosti, ili pak prirodnih ili društvenih nauka
ŠANSA ZA SMEDEREVKU
Stilski, smederevka daje sveža, pitka i hrskava vina sa mirisom u kom dominiraju citrusne note, herbalni tonovi i belo stono voće. U završnici se javljaju začinski tonovi, veoma često vanila
Rekonstruisan ulcinjski hotel The Long Beach
Karisma Hotels & Resorts će, najavljuju u ovoj grupi, nastaviti sa razvojnim planovima ove vrlo privlačne destinacije
U Srbiju je stiglo vino sa potpisom Meri Džej Blajdž
Globalna premijera vina Sun Goddess održana je pre mesec dana u Njujorku i ovo je vino od tada postalo deo vinskih karti u barovima i restoranima širom Amerike
Formira se srpska onlajn berza vina i grožđa
Ponuda bi trebalo da se za nekoliko dana nađe na sajtu Saveza vinara i vinogradara Srbije, a sve informacije i oglase moguće je dostaviti na imejl adresu berza@savezvinara.rs
Da li biste probali vino koje pravi Legija stranaca?
Prelepo imanje u podnožju planina Ste-Viktoar u Provansi pripalo je Legiji stranaca pedesetih godina prošlog veka, na vrhuncu rata u Indokini, kako prenosi Dekanter
Gastro pregled: Počela kampanja 'Čisto i sigurno'
Od prošlog utorka, počela je akcija pod nazivom Sigurno i čisto koju sprovodi Poslovno udruženje hotelijera i ugostitelja (HORES) a sa ciljem spašavanja hotelijerstva i ugostiteljstva u našoj zemlji
Proizvodi Mlekoprodukta uskoro i u Kini!
Generalni direktor Mlekoprodukta, Andrej Beslać, istakao je da dobijanje međunarodnog sertifikata za plasman domaćih proizvoda na tržišta Kine i Evropske unije predstavlja veliki uspeh za ovu kompaniju
Slavni šef pozvao je na ukidanje bakšiša
Kinč je za Robb Report rekao da je odluku o povlačenju iz finala doneo kada je od njega, kao i drugih finalista, zatraženo da unapred snimi govor koji bi bio emitovan u slučaju dobitka velike nagrade
Bogat avgustovski program u restoranu 13. juli
U okviru veoma bogatog letnjeg programa, od 12. do 15. avgusta u ovom restoranu gostovao je veliki bosanski šef Nihad Mameledžija, koji je za goste restorana 13. jul pravio specijalitete bosanske kuhinje
Najneobičnije ocenjivanje u istoriji Dekantera
Zone za degustaciju izolovane su poput bolničkih odeljenja, a na sve strane nalaze se sredstva za dezinfekciju
Rakije iz Srbije ovenčane medaljama u Londonu
IWSC postoji već 51 godinu i smatra se jednim od najznačajnijih svetskih takmičenja za ocenu kvaliteta vina i alkoholnih proizvoda
Bordo se bori da privuče mlade ljubitelje vina
Da bi se vina kvalifikovala za predstavljanje u kampanji, moraju da budu dostupna u maloprodaji i da koštaju između 7 i 30 evra
Gastro pregled: Budžeti za provod su sve tanji
Bez obzira na očekivano ublažavanje mera, kažu ugostitelji, činjenica je da lokale posećuje zaista manje gostiju. Kao razlog za to, pre svega, navode manjak novca namenjen trošenju u restoranima i kafićima
Piper-Heidsieck slavi stogodišnjicu prohibicije
Šampanjska kuća Piper-Heidsieck odlučila je da obeleži stogodišnjicu uvođenja prohibicije u SAD puštanjem u prodaji etikete šampanjca posvećene ovom jubileju
«
‹
111
112
113
114
115
116
117
118
119
›
»