MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
METRO vina godine dolaze iz Argentine
Kolekciju krase tri vina, a jedno od njih je El Bar Argentino crveno, napravljeno od malbeka, i koje odlikuju arome zrelog voća poput crvene šljive, kupine, kao i miris ljubičice
Gotov je pandemijski bum onlajn prodaje vina?
Zanimljiv je podatak da je Severna Amerika u najmanjoj meri posegla za tešenjem putem kupovine vina - do avgusta ove godine zabeležen je rast od samo 10 procenata u odnosu na 2019
Devet Remzijevih saveta za pečenje savršenog odreska
Sve što vam je potrebno je dobar komad mesa, začini, jaka vatra i puter. Ovo su devet Remzijevih saveta koji će pomoći svakom kućnom kuvaru da napravi dobar stejk
Gastro pregled: Lokali rade bez profita
Na loše poslovanje jedino se ne žale ugostiteljski objekti koji se nalaze van većih gradova,smešteni u prirodi. Bar za sada, ali, kažu, završiće se i ovo leto i doći će oktobar i loše vreme, i šta će onda da rade?
Renesansni 'vinski prozori' kao rešenje za doba korone
Sada se preko ovih prozorčića, neobično efikasnih u uslovima respiratorne zaraze, proređenim gostima ugostiteljskih objekata dodaju kokteli, brza hrana, i, naravno, čaše toskanskog vina
Modna kuća Šanel lansirala je svoj prvi roze
Vino je lansirano dosta kasno u sezoni, ali je i pored toga istog trenutka privuklo pažnju - što zbog trenutne velike popularnosti provansalskih rozea, što zbog snage brenda koji leži iza njega
Pokret 'čistih vina' - velika marketinška prevara?
Kritike na račun ovog trenda odnose se i na proklamovane ciljeve, i na manipulaciju rečima, i na to da nosioci nove mode nisu baš toliko transparentni koliko tvrde
Nazire se pobeda u dugom ratu protiv filoksere
Pionirski rad potvrdio je tezu da je filoksera poreklom iz Severne Amerike, najverovatnije iz gornjeg toka reke Misisipi, i da je živela u simbiozi sa američkom samoniklom vrstom loze Vitis riparia
Gastro pregled: Promet manji za 75 odsto
Sigurno je da restorateri u Srbiji i dalje najviše osećaju posledice krize, a odmah za njima su i vlasnici noćnih klubova koji sada već mole da im se renta smanji za 90 odsto
Boca šampanjca na poklon svakom turisti!
Šarmantan potez deo je šire strategije Francuza da spasu industriju šampanjca, pića koje se, po svojoj prirodi, najviše služi na slavljima i u drugim svečanim prilikama i zato je najteže pogođeno merama socijalnog distanciranja
Šef Hoze Andres osvojio je gastro verziju Nobela
Žiri koji je odabrao Andresa, Amerikanca rođenog u Španiji, ne može biti prestižniji i sastavljen je od legendarnih i veoma uticajnih šefova: u njemu su Feran Adrija, Dominik Kren, Mauro Kolagreko i Den Barber, a na čelu žirija je Huan Roka
Rotkvice i šampanjac: neobičan, ali srećan par!
Proizvođači šampanjca u poslednje vreme listom preporučuju skromne rotkvice kao ukus koji će podići u nebesa vaš doživljaj čuvenog penušavog vina
Dva zlata u Belgiji za vina iz kuće 13. jul Plantaže
Nagrade na prestižnim vinskim takmičenjima, među kojima je i Monde Selection, predstavljaju najbolje merilo kvaliteta a Plantaže su u ovom pogledu poslednjih godina više nego uspešne
Gastro pregled: Polovina ugostitelja već bez posla
U nekoliko veoma popularnih beogradskih lokala, ima dana, kažu njihovi vlasnici, da pazari ne prelaze ni dve hiljade dinara. Naravno ima i onih koji imaju iste pazare koje su imali i „pre korone“. Doduše, nekolicina njih..
Rubin je predstavio džin i tonik u limenci
Sa prijatnim mirisom i ukusom džina, karakterističnom notom tonika i niskim sadržajem alkohola – 4,9% vol – ovo piće pruža savršeno osveženje
«
‹
112
113
114
115
116
117
118
119
120
›
»