MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
FRANCUSKI ZLATNI NIZ ZA TIKVEŠOVA VINA
Na ovogodišnjem vinskom takmičenju Citadelles Du Vin 2020. održanom u Francuskoj, vina vinarije Tikveš i Tikveš Châteaux & Domaines osvojila su četiri zlatne medalje
Nutri akademija – doprinos boljem zdravlju dece
Doktorke su se usaglasile da ishrana deteta treba da bude bazirana na namirnicama biljnog porekla, a neke nedostatke biljne hrane treba nadopuniti namirnicama životinjskog porekla
Gastro pregled: Noćni život, šta to beše?
Pred vlasnicima klubova, barova i splavova su dve opcije: ili da zatvore svoje lokale ili da preusmere noćno poslovanje u dnevno kako bi sačuvali svoj biznis
Muskat? Već miriše na slatko!
Miris vina od muškata momjanskog nikada se ne zaboravlja. Jedno takvo vino, savršeno za letnje večeri, jeste i Muškat momjanski Kozlović
Svaka boca - umetničko delo!
Vođena porodičnom istorijom dužom od sedam vekova tokom kojih je učestvovala u događajima koji su oblikovali današnju Toskanu, kao i vizijom za budućnost u kojoj, kao ni do sada, neće biti kompromisa sa kvalitetom i stilom, vinarija Frescobaldi istinski je dragulj Italije
Japanac koji je očarao Francuze
U izdanju francuskog vodiča za 2020. godinu kuhinja Keija Kobajašija opisana je kao delikatna i nezaboravna. Odlikuju ga besprekorna završna obrada namirnica i perfektno vreme kuvanja
Vinska boca od kartona: novi ustupak ekologiji
Prvo vino koje je flaširano na ovaj način je Cantinna Goccia 3Q 2017, kupaža sanđovezea, merloa i kaberne sovinjona koja je u prethodnim medaljama osvajala nagrade na takmičenju Dekanter
VELIKO VINO SA VELIKOG TEROARA
Stari Hrast svrstao se među vinarije iz posebne lige najboljih, spremnih i kadrih da stvaraju velika, autentična vina
Ne znam više šta je luksuz!
Slavni šef veoma je zabrinut za budućnost restoraterstva, a i kaže, da ako ponovo otvori Eleven Madison Park moraće da napravi novu definiciju luksuza i da to iskoristi kao priliku da nastavi da hrani siromašne i ljude bez primanja
OČEKUJEMO PORAST POTROŠNJE DOMAĆIH VINA!
Pandemija bolesti Covid 19, vanredno stanje i zaustavljanje poslovanja, snažno su se odrazili i na srpske vinare
SPREMNI ZA LETO!
Prinosi su bili manji, ali je zato grožđe bilo koncentrisano, puno ekstrakta i šećera i očuvane svežine, dakle, savršeno sazrelo, što se lako da primetiti u vinima
SKLAD, KARAKTER I ČVRSTINA
Roza Nostra u novom izdanju, kao i ranije, donosi svežinu i voćnost, ali ovog puta dopunjene delikatnim herbalnim i citrusnim tonovima i to zahvaljujući novom sortnom sastavu u kome trećinu čini kaberne sovinjon
Gastro pregled: nove mere za ugostitelje
U borbi protiv korone, jedno je sigurno, ugostitelji su pokazali i dokazali da su veoma kreativni ljudi
PLAŠILA SAM SE MIŠLENA
U razgovoru za Vino & Fino, Ana Roš kaže da su Mišlenove zvezdice ogroman uspeh za zemlju koja ne spada u glavne turističke destinacije Evrope
Velika počast Dekantera za Roberta Parkera
Robert Parker jedan je od retkih velikana u svetu vina koji nije potekao iz sredine u kojoj se cenilo vino. On je naveo da sve do putovanja u Pariz 1967. godine nije ni razmišljao o vinu
«
‹
114
115
116
117
118
119
120
121
122
›
»