MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Šef Simone Zanoni: Dres kod u restoranima je mrtav!
Prenosimo najzanimljivije delove intervjua sa slavnim šefom koji kaže da mu je misija da promeni svet gastronomije u pravcu veće ekološke održivosti i relaksiranijeg odnosa prema vrhunskoj hrani
Ekskluzivne vinske večeri u restoranu Kovač
- Večeri u restoranu Kovač okupiće ljude koji cene našu tradiciju i uživaju u bogatstvu i raznolikosti srpskog identiteta. Računamo na lepu energiju koju će proizvesti mirisi i ukusi sa naših starih trpeza uz čašu odabranog vina, koje slovi kao piće za ljude od stila - govore u restoranu Kovač
Budi human, pojedi krempitu!
Jedan od idejnih tvoraca akcije je Nikola Radović, suosnivač sajta Ukusi Beograda. On kaže da su se u timu Ukusa Beograda opredelili za krempite jer je u pitanju kolač koji izaziva jake emocije i budi takmičarski duh
Feran Adrija sastavio veliku enciklopediju kafe!
Knjiga Coffee Sapiens: Innovation Through Undestanding na tržište je stigla 15. aprila, i reklamira se kao savršen vodič za sve ljude koji su privatno ili profesionalno vezani za kafu
Drugi Novosadski salon vina opravdao je očekivanja!
Očekivanja organizatora da će drugo izdanje događaja koji je promenio novosadsku vinsku scenu biti još bolje nego prošlogodišnja premijera ispunjena su praktično odmah, kada se videlo da, uprkos ružnom vremenu, posetilaca ima više nego prošle godine
OVO JOŠ NISTE PROBALI!
Tokom dva dana trajanja programa publika će imati priliku da spozna razlike među teroarima i istinske potencijale različitih regija. Putovaće se kroz vina od Austrije, preko Italije i Burgundije, sve do Grčke, Župe i Fruške gore
Posađen prvi vinograd u istoriji Butana!
Vinogradi su rasuti po celoj zemlji, kako bi se iskoristile sve prednosti različitih klimatskih i topografskih faktora: najviši vinograd biće posađen na nadmorskoj visini od 2.700 metara
Peti salon vina u Kragujevcu - najbolji do sada!
Pored izlagačkog dela, na Salonu su održane i radionice Srpski šardone i hrast (Dejan Živkoski - SERSA i Zoran Dragoljević - Wine Expert) , i Vino Budimir - tri boje prokupca (Zdravko Brkić - SERSA i Vladan Petrović)
Vina Vista Hill predstavljena u Hrvatskoj i Sloveniji
Prodata naskuplja vinska kolekcija u istoriji!
Kolekcija od 17.000 boca najboljih vina iz Bordoa i Burgundije pripadala je anonimnom ljubitelju vina koji se u knjigama Sotbija vodi kao "Transcendentni kolekcionar"
Nina Babić - novo lice kanala 24Kitchen!
Premijera serijala Nina Babić: Moja francuska pekarica očekuje nas 10. maja u 13h, a Nina će tokom 16 epizoda podeliti s gledaocima neke od svojih čuvenih recepata za pripremanje neodoljivih kolača i peciva, koji svojim mirisima i ukusima vode direktno na ulice Pariza
Želim da kuvam za astronaute na Marsu!
Kafa koja se prodaje u malenom kafeu po imenu Le Cafe i koji ima samo petnaestak mesta je, kažu, remek-delo. Njeno stvaranje nadzirao je, u svakoj fazi, jedan od najboljih šefova na svetu
Vino iz doline Napa izglasano za najbolje na svetu
Sajt i aplikacija Vivino drže poziciju najvažnije vinske tačke u digitalnom prostoru, na kojoj se mogu pronaći ocene vina sa cele planete. Vrhunac kalendara brenda Vivino su nagrade po imenu Wine Style Awards.
Azerbejdžanska jela na meniju Kafea Lavaš
Još nekoliko dana, do kraja meseca, u restoranu Lavash u beogradskoj Beton hali gosti će biti u prilici da probaju specijalitete iz Azerbejdžana, spremljene pod vođstvom Zia Šabazova, jednog od najpoznatijih azerbejdžanskih kuvara
Dve medalje za Lastar na AIN Asia Wine Challenge
Na trećem izdanju ovog ocenjivanja probana su vina koja se prodaju pod 408 brendova iz 24 zemlje sveta. Proglašeno je 137 dobitnika medalja
«
‹
117
118
119
120
121
122
123
124
125
›
»