MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Danas slavimo Međunarodni dan šardonea!
Ovogodišnji Dan šardonea mahom neće, nažalost, biti obeležen velikim degustacijama, smotrama, javnim predavanjima i masterklasovima, kao što je to bio slučaj prethodnih godina, ali to nije razlog da se ovog lepog, sunčanog dana ne ohladi boca omiljenog šardonea
Rano cvetanje zapanjilo je francuske vinogradare
- Većina čokota kaberne sovinjona i merloa u Bordou već je procvetala - rekao je Žoel Ortic, savetnik za vinogradarstvo u francuskoj Agrarnoj komori, dodavši da je cvetanje poranilo i do mesec dana
Vrhunsko vino u limenkama više nije jeres?
Utisak je da vinari Novog sveta sa lakoćom prelaze na novu paradigmu vinske ambalaže, računajući na to da mlađi enofili imaju drugačije želje i potrebe od svojih očeva: forma im nije toliko bitna koliko praktičnost
Lansirano vino sa potpisom kuće Dolce & Gabbana
Izuzetno atraktivno vino Rosa 2019 predstavlja kupažu autohtonih sorti Sicilije, nerelo maskalezea i nocere, a grožđe dolazi sa položaja na obroncima vulkana Etna i brda Kontesa Etelina kraj Palerma
U čuvenoj Nomi sada se ruča za 1.600 dinara!
Noma je zatvorena 14. marta zajedno sa većinom ostalih restorana u Kopenhagenu. Na sreću, danske vlasti pokazale su veliko razumevanje za značaj Nome za Dansku i odlučile su da tokom četiri meseca plaćaju stalne režijske troškove restorana
Oduševljena sam uspesima vinarija iz Srbije!
- Sigurna sam da nakon dva meseca više neće biti karantinskih mera, jer evropska ekonomija mora da živi. Odlučili smo se za hotel Falkensteiner u Beogradu jer u njemu postoje odlični uslovi za ocenjivanje
Pikti, starosedeoci Škotske, pili su vino sa juga Evrope!
- Pronađeni su tragovi čuvanja vina, kao i staklene posude izrađene u zapadnoj Francuskoj - navode arheolozi sa Univerziteta u Aberdinu
Gastro pregled: ugostitelji su spremni da se bore
Bašte u Beogradu jesu pune, iako se većina ugostitelja žali na nedovoljan broj gostiju i dosta lošiji promet nego ranije. Zbog propisanih mera zaštite, restorani su svakako prinuđeni da rade sa smanjenim kapacitetom
Vrhunska srpska vina na dar predsedniku Mađarske
Orban je odneo sa sobom malu, ali znalački sklopljenu kolekciju vina koja reprezentuju vinsko blago Srbije
Legendarna vina u Londonu se prodaju u bescenje!
Kako javlja britanski Telegraf, jedan od ugostitelja koji su prvi počeli sa rasprodajama je Vil Lender, vlasnik restorana The Quality Chophouse
Beograd će u julu biti vinska prestonica Balkana
Nakon što sudije ocene prijavljena vina, biće održana i degustacija za uvoznike i distributere iz Srbije, sa Balkana i iz celog sveta
Novo u Beogradu: Šonda gastro bar!
U Šondi se, pre svega, služe srpska tradicionalna jela, iako su na meniju i specijaliteti drugih kuhinja sveta. Naravno, u skladu sa istorijom bara, gosti mogu da uživaju u raznim poslasticama sa čuvenim Šonda pečatom
Beč poklanja vaučere za odlazak u restoran
Vaučeri će biti zvanično u upotrebi od petka, za kada je zakazano ponovno otvaranje barova i restorana. Bečlije će, doduše, svoje vaučere moći da potroše isključivo na hranu i bezalkoholne napitke
Čuveni restoran ugostiće lutke umesto ljudi!
Kako bi gostima omogućili iskustvo sedenja u krcatom restoranu, što je pod sadašnjim uslovima nedozvoljeno, šef Patrik O'Konel i njegovi saradnici osmislili su radikalan plan
Grand Reserve: platna kartica za enofile!
Na listi biznisa koji će omogućavati popuste, ekskluzivan pristup novim etiketama, privilegovani upis na spiskove posetilaca vinskih događaja i druge pogodnosti za korisnike kartice trenutno se nalazi oko 17.000 adresa
«
‹
118
119
120
121
122
123
124
125
126
›
»