MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Džensis Robinson MW: Vina koja ću uvek pamtiti
"Kada me pitaju koje je najbolje vino koje sam ikada probala, moj standardni odgovor je Cheval Blanc 1947. To je toliko divno vino da je bezbroj puta falsifikovano!"
Čuvena kuća lansirala šampanjac posvećen Čerčilu
Osamnaesta berba izuzetno prestižne etikete nastavak je tradicije koja datira još od 1984. godine, kada je povodom obeležavanja četvrte decenije od iskrcavanja u Normandiju lansiran specijalni šampanjac iz berbe 1975
Privremeno je zatvoren najbolji restoran u Italiji
U svetlu novih epidemioloških mera u Italiji i velikog broja otkazanih rezervacija, dalji rad restorana postao je nemoguć, i veliki šef doneo je jedinu moguću odluku pod trenutnim okolnostima
Ovako influenseri fotografišu vino
Italijanska vinarija Dievole je priredila mali savetnik kako da vaši snimci izgledaju atraktivno i vibrantno i da zasigurno privuku pažnju u poplavi snimaka sa sličnom ili istom tematikom
Objavljena kapitalna knjiga o ženama u vinskom poslu
Autori su vodili iscrpne intervjue sa vinarkama i njihovim najbližim saradnicima, osvetljavajući i njihove karijere i kulturnu istoriju regija iz kojih su ponikle, kako bi u što većoj meri objasnili njihov uspeh
Vino ne pomaže samo srcu, već i bubrezima?
Istraživači ističu da statistička korist od umerene konzumacije prestaje sa povećanjem količine unetog alkohola
Umesto vode, iz slavina je poteklo vino!
- Prao sam sudove u kuhinji. Zavrnuo sam slavinu, i kada sam je ponovo odvrnuo, poteklo je crveno vino - posvedočio je Mauricio Volpi (56) za agenciju Catholic News
Velika promena u francuskom vinarstvu
Kako bi ovu oznaku dobila samo vina koja je apsolutno zaslužuju, određeno je da se o sprovođenju standarda brine sindikat proizvođača prirodnih vina kojim predsedava vinar Žak Karože
ProWein ove godine uopšte neće biti održan!
Erhard Vinkamp, izvršni direktor Dizeldorfskog sajma, rekao je da je ova odluka doneta tek nakon dužih konsultacija sa izlagačima i partnerima ogromnog vinskog sajma
U Zrenjaninu je proglašeno najbolje vino Banata!
Žiri u kome su učestvovali vinski stručnjaci iz Srbije, Mađarske i Rumunije ocenio je ukupno 180 uzoraka vina
Najtraženije vrhunsko vino dolazi iz Burgundije
Što se Bordoa tiče, veliki deo prodaje otpao je na kuću Mouton Rothschild, sa 20% učešća u prodaji - ukupno šest miliona dolara
Martini je lansirao vermut bez alkohola
Ova dva pića biće dostupna na tržištu u toku ovog meseca, a kompanija Martini ušla je u ozbiljnu kampanju za promociju bezalkoholnog martinija
Grana Padano sir: nova žrtva koronavirusa
Ministarka poljoprivrede Italije, Tereza Belanova, izrazila je uverenje da ovakvo postupanje prema italijanskoj hrani nije odraz zvanične politike Atine
Kad se spoje kuvanje i moda
Ljubitelji luksuznog modnog brenda Louis Vuitton, ukoliko žele da probaju i hranu sa potpisom, za to iskustvo moraće da izdvoje minimum 275 dolara
Dva zlata za srpski Rubin
- Ovim nagradama još jednom je opravdano poverenje naših potrošača. Ponosni smo, ali I odgovorni da tako nastavimo I dalje - rekao je Zoran Bekrić, direktor Rubina
«
‹
124
125
126
127
128
129
130
131
132
›
»