MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Izbegnut 'vinski rat' između Francuske i SAD!
Zvaničnici iz Pariza i Vašingtona nezvanično su za Vol strit žurnal potvrdili da je došlo do deeskalacije i da će Francuska suspendovati primenu kontroverznog poreza do kraja ove godine, a da će SAD zauzvrat odustati od uvođenja kaznene carinske stope
Nacionalno, a svetsko!
Očekujemo da će ovi restorani u svakom pogledu nastaviti da unapređuju svoju ponudu, ali i da se drže aduta zbog kojih neki od njih decenijama opstaju na kulinarskoj mapi Srbije
Poslednja Bordejnova knjiga izlazi u oktobru
Najveći deo knjige čine saveti za putnike-gurmane, napravljeni u ležernom, ali bordejnovski prodornom duhu, koje je autor prikupio tokom rada na svojoj TV seriji Parts Unknown
Italijanska kuhinja je najbolja na planeti!
Za našu zemlju, koja je uspela da se izbori za status zemlje u kojoj se jede dobro i obilno - naravno sa naglaskom na specijalitete od mesa - glasalo je 1.200 ljudi
Predstavljen uređaj za savršen servis vina
Albi, koga proizvođači iz Italije zovu "najsavremenijim načinom za konzumaciju vina", služi vino na idealnoj temperaturi
ŠIDSKI VINSKI BUM
Grašac, graševina, italijanski rizling, tri imena jedne iste sorte, prve koja je posađena a danas uspeva na potesu Lug, bukvalno je simbol vizije novih Trivanović vina
Virtus: Vrhunski kvalitet na prvom mestu
Osnovni postulat, svetonazor ili - prosto - CREDO ove kuće jeste: u svakom trenutku na prvom mestu mora biti vrhunski hvalitet vina, proizvedenog isključivo od grožđa napravljenog u kući Virtus, pažljivo negovanog rukom majstora iz ove vinarije
Stiven Sparijer priprema novu 'Parisku presudu'
Nova "presuda" ovog puta biće doneta u Napi u Kaliforniji, a događaj ovog puta ne prate nikakve kontroverze: Kalifornija je odavno ustoličena kao regija u kojoj se prave neka od najboljih vina na svetu
Fascinacija: RUM
Imamo pravi rum, pravu čašu i pravu temperaturu. Bila bi šteta bacati dobro piće ispijanjem na eks. Samo otvorite bocu malo ranije i ostavite piće neko vreme u čaši pre nego što ga prvi put probate. Rum miriše bolje svakim minutom
Mladi šefovi kuvali za decu bez roditeljskog staranja
Mladi kuvari okupljeni oko Junior Chefs Club-a Srbije posebnu pažnju posvećuju humanitarnom radu, pa su tako samo ove godine pripremili i servirali ručak za oko 60 dece iz Doma "Jovan Jovanović Zmaj“.
Italijanski vinar uči robijaše da prave vino!
Projekat se odvija na isti način već osam godina. Svake godine Freskobaldi bira među kažnjenicima jedan broj ljudi za koje proceni da mogu da odgovore izazovu praktičnog vinarstva i vinogradarstva
Umro je Žorž Dibef, 'papa božolea'
Žorž Dibef preminuo je u subotu, 4, januara u 87. godini od posledica moždanog udara
VINO & FINO GASTRO RETROSPEKTIVA
Ovo su samo neki od trendova koje smo uočili skitajući po restoranima, bistroima i fast food kioscima Srbije, a pred vama je selekcija vrućih tačaka koje su, po našem mišljenju, u najvećoj meri obeležile godinu za nama
ONA SANJA RECEPTE!
Na tanjirima izbacuje čuda. Smele kombinacije, zaokružena i kompleksna jela zanatski perfektno izvedena, uklopljena u dinamične jelovnike koji se menjaju svake sedmice. Međutim, neobično je to što Jasmina nema ni dana formalnog kulinarskog obrazovanja, čak ni preterane prakse u kuhinjama
Ovo su globalni vinski trendovi za 2020!
Od klimatskih promena, preko hirova milenijalaca i pripadnika generacije Z, do visoke tehnologije koja ulazi u sve pore vinarskog poziva, vinari neće imati ni trenutka mira pred sve jačim i radikalnijim zahtevima vremena
«
‹
130
131
132
133
134
135
136
137
138
›
»