MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
INSPIRACIJA ZA PRAZNIČNU TRPEZU – A LA KREM!
Bilo da se bavite pripremom hrane u ugostiteljskom sektoru, kao profesionalac, ili samo želite da u svom domu pripremite nešto ukusno, A la Krem je, navode u Mlekari Šabac, pravi izbor
Francuska nedelja počela dočekom novog Božolea
Žurci povodom dočeka novog Božolea u event centru Promenada prisustvovao je veliki broj zvanica, diplomata, direktora francuskih i srpskih preduzeća, poznatih privrednika i javnih ličnosti
Novi božole je stigao!
U francuskoj regiji Božole svake godine održava se oko 120 festivala posvećenih mladom božoleu, a u gradu Božu održava se najveći i najpoznatiji, Le Sarmentelles, petodnevna svetkovina vina, žive muzike i plesa
Džejmi Oliver otvara nove restorane u Aziji
U izjavi povodom lansiranja novog projekta Džejmi Olipver naveo je da je tokom 20 godina putovanja širom sveta prikupio brojna znanja o kuhinji različih regija i nacija, i da će novi restorani, kako je rekao, "oživeti sva ta iskustva"
Džin The Wizard menja boju kad se pomeša sa tonikom
Odlično se uklapa sa ledeno hladnim Tonicom „Le Tribute“ i kriškom limuna ili narandže. Azurno plava boja ovog džina, mešanjem sa tonikom, prelazi u predivnu ljubičastu boju!
Imam slobodu da se igram!
Vinska kuća na čijem su kormilu Ðorđe Bikicki, Oskar Maurer i vinogradarka Jelena Burmudžija danas intenzivno proširuje svoje horizonte. Najnoviji potez je proizvodnja penušavih vina po pet-nat metodi, a uskoro sledi i sadnja grašca
Džin je opet in!
Kompanija Calix je pre nekoliko godina, prateći svetske trendove, počela da se intenzivno bavi džinom, i u ovom momentu u svom portfoliju ima više od četrdeset različitih vrsti džinova
OGANJ, SO I MESO
Kako je za njega naveo magazin Esquire, Malman je čovek čiji je pristup kuvanju i životu posveta zaboravljenim, davnim mestima i vremenima
IMAMO RAZLOGA DA SE PONOSIMO
"Poznajemo svoj teroar, imamo decenijsko iskustvo i vekovnu tradiciju, imamo dobru opremu, vrhunske drvene sudove... Zato, u principu, najviše je do sirovine"
U Kavadarcima održan deseti festival mladog vina
Tikveš je omogućio gostima festivala da daju svoje donacije, koje će, zajedno sa dodatnim finansijskim sredstvima koje će ova kompanija izdvojiti, biti iskorišćene za izgradnju dečijeg igrališta u Kavadarcima
Organska vina Imperator u restoranu Kovač
Uz degustacioni meni od pet sledova vina i hrane, kroz berbe 2015 i 2017 belih i crvenih vina, suvih i slatkih, Imperator je pokazao sve potencijale podneblja sa kojeg dolazi
ZA KVALITET NEMA GRANICA
Vinari koji su među prvima probili led i počeli plasman na hrvatsko tržište slažu se da tamošnja publika odlično reaguje na predstavljena vina, a rezultati zavise isključivo od aktivnosti i uložene energije u prodaju, kao i na svakom drugom tržištu
UTICAJNO VINSKO OCENJIVANJE STIŽE U BEOGRAD
Dolazak ocenjivanja u Beograd znači da će brojni međunarodni vinski pisci, kritičari, trgovci i sudije, među kojima najmanje četiri nosilaca titule Master of Wine, posetiti Srbiju i imati priliku da se upoznaju sa domaćom vinskom scenom
Nečuveni opojni napitak
Džin je postao veliko belo platno na kome savremeno tržište alkoholnih pića projektuje svoje snove i želje, a proizvođači su dobili slobodu izražavanja kakva je vekovima u svetu džina bila nezamisliva
Picerija koja zapošljava izbeglice i migrante
Pizza Laganizza, kako javlja Al Jazeera Balkans, zapošljava raseljene osobe iz bivše Jugoslavije, kao i izbeglice i migrante iz trećih zemalja koji su stekli pravo na rad u Srbiji, i pritom prošli neophodnu obuku za rad u piceriji
«
‹
133
134
135
136
137
138
139
140
141
›
»