MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
U pripremi je veliki vodič kroz vina Mađarske
Uplate, kao i svuda na Kickstarteru, donose i različite pogodnosti u zavisnosti od visine iznosa, a za uplatu od 25 dolara dobija se specijalan, potpisani primerak ove vrlo zanimljive knjige
NOVOSAĐANKA - ŠAMPIONKA SRBIJE!
Drugo mesto osvojila je Aleksandra Vasić, a treće Anika Manojlović, u finišu takmičenja koja je pokazalo da je položaj žena u srpskom vinskom svetu sve bolji
Makronova vinska diplomatija opčinila Kineze
Kako je otkrio Dekanter, burgundac iz istorijske vinarije Domaine de la Romanee-Conti poslužen je na večeri priređenoj za dva predsednika, a Makron i Đinping imali su na samom sajmu priliku da zajedno probaju još tri velika francuska vina
Afterwork kokteli u restoranu Pomodoro Nuovo
Iako smo već zašli u duboku jesen, to se ne bi reklo ni po temperaturi ni po atmosferi u restoranu Pomodoro Nuovo: kraj nedelje se ovde može dočekati uz čuveni koktel Aperol Spritz
U novu godinu ulazimo sa novim proseko vinima!
Jedna od novih kategorija je ekstremno suv proseko obeležen oznakom Extra Brut. Najsuvlji, Brut proseko do sada je imao 12 grama šećera, a Extra Brut će imati najviše šest grama šećera
Otvorena vinarija na Ajfelovoj kuli!
Prvo vino napravljeno na Ajfelovoj kuli na tržšte će doći sledeće godine, a očekuje se da će u pitanju biti oko 3.000 boca merloa
Sotbi je lansirao svoju liniju od dvanaest vina
U kolekciji vina nalazi se dvanaest etiketa. Među njima je prvo vino koje je kuća Sotbi brendirala, šampanjac Grand Cru Blanc de Blancs, a tu su i dva vina iz Burgundije, tri iz Bordoa i dva iz doline Loare
STRATEGIJA ZA BUDUĆNOST SRPSKOG VINARSTVA
Iza projekta izrade desetogodišnje strategije, pored Saveza, stalo je nekoliko ministarstava, a u proces je uključena i međunarodna konsultantska kuća Horwath HTL
Rani Kelti svakodnevno su ispijali vino!
Istraživači su analizirali, prenosi Dekanter, 133 posuda za piće, od malih pehara do velikih krčaga, kako bi stekli jasniju sliku o brdskom utvrđenju Hojneburg, keltskom gradiću koji se nalazio na prostoru današnje regije Baden-Virtemberg
U Metrou održan ekološki kulinarski maraton
U takmičenju u kuvanju učestvovalo je šest tročlanih ekipa koje su činili po jedan kuvar, jedan bloger posvećen pripremanju hrane i jedan učenik kuvarske škole
VRHUNSKA LJUBAVNA LITERATURA
Knjiga predstavlja veliko putovanje kroz globalnu i lokalnu gastronomiju od Avganistana, preko Levanta, do Balkana, preko Kijeva i Srednje Evrope do Mediterana
U Hiltonu održan masterklas o vinima Španije
Među odabranim etiketama našle su se dve kave, španski penušavci rađeni tradicionalnom metodom, kao i mlada bela vina od tradicionalnih sorti albarinja i verdeha
NAJLEPŠI UKUSI ŠPANIJE PRVI PUT U SRBIJI
Na pultovima za degustaciju našli su se različiti zalogaji – od mnogima omiljenih španskih pršuta, šunki i drugih mesnih prerađevina, pa sve do sireva različitih ukusa, maslina, ali i ribe
Autohtonost je izraz koji je izgubio značenje?
U uvodu u knjigu italijanski stručnjaci napisali su da su italijanske sorte vina "razvijene tokom hibridizacije kulturnih doprinosa sa vrlo širokog područja, od Evrope i Afrike, do Bliskog istoka i centralne Azije"
Trinaest zlata za Srbiju na takmičenju u Bergamu
Troje sudija došlo je iz Srbije, i to Nikola Biorčević, Vesna Milićević i Mirko Rnjak, koji je rekao za Vino & Fino da je izuzetno zadovoljan kvalitetom vina koja su poslali naši vinari
«
‹
134
135
136
137
138
139
140
141
142
›
»