MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Iskrena vina sa naše zemlje
Naša poseta počela je upravo šetnjom kroz vinograde, postojeće, ali i kroz parcele koje će tek biti posađene. Krečnjak i kamen na jednoj strani, crvenica na drugoj, glinovito tlo na trećoj, svedoče o raznovrsnosti zemljišta na pitomim brdima ovog kraja
Da li transport značajno utiče na ukus vina?
Opisi "putničkog šoka" veoma su neprijatni: prigušene arome, "šupalj" ukus u ustima, alkohol koji peče, grubi tanini, nedostatak harmonije...
Raznolikost dolazi samo sa autentičnošću!
Sa gospodinom Džandanom podelili smo njegov entuzijazam i strast, uz nekoliko čaša zaista jedinstvenih vina
Najstariji vinski bar na svetu radi već šest vekova!
Enoteka, ili vinski bar, Al Brindisi u istorijskim knjigama pominje se od 1435. godine i ta je godina navedena u Ginisovoj knjizi rekorda, ali istoričari tvrde da je u to vreme Al Brindisi već bio drevan i čuveni lokal u kome se okupljala gradska elita
Srbija u top 10 zanimljivih vinskih zemalja
Globalni mediji posvećeni turizmu preneli su neobičnu i lepu vest - da je sajt lastminute.com, posvećen istraživanju zanimljivih i aktuelnih turističkih destinacija, uvrstio Srbiju među deset najzanimljivijih vinskih destinacija na svetu
Grad, mraz i vrelina desetkovali rod božolea
Oluja od 18. avgusta posebno je teško pogodila regiju, napravivši za četiri sata prosečnu štetu od 20 do 50 procenata
Visoke ocene kritičara za devet Tikvešovih vina
Čak devet vina brend platforme Tikveš Châteaux & Domaines dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Džeba Danaka, koji je deo tima Wine Advocate čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera
Pizza: jelo siromaha koje je pokorilo svet
Sve je počelo tako skromno, na vrelim ulicama Napulja, mediteranskog grada u kome se odvajkada živi napolju i gde, kao i u svim takvim varošima, ljudi mahom jedu na ulici i imaju vrlo visoka očekivanja od ulične hrane, pa i od one najjeftinije
Prvi Master Somelijeri iz Japana i Bugarske!
Kandidati su, kako prenosi sajt Drinks Business, pre završnog testa već briljirali u praktičnom delu ispita koji je obuhvatao dekantiranje vina, služenje penušavca i služenje gostiju u fiktivnom restoranu
Pejsaž tajlandske kuhinje od palate do sela
Upoznata sa tradicionalnom hranom još od detinjstva, kada je pomagala roditeljima u porodičnoj gostionici, Bee je strastveni zagovornik izvorne tajlandske kuhinje, posvećena očuvanju izgubljenih ukusa svoje zemlje
Degustacija u teretani: put do vinskog trona
Kako je naveo Vinsent Morou, njegova ideja nije da postane superheroj vinskog sveta, već da nauči svoje telo i svoj duh da sarađuju i u uslovima ekstremnog stresa, što bi trebalo da mu donese prednost na ispitu na kome kandidati "umiru" od treme i psihičkog napora
Ispečen hleb sa kvascem starim 4.500 godina
Šejmus Blekli, jedna od najzanimljivijh ličnosti iz sveta računarskih igara, svoj veoma skup i redak hobi - egiptologiju - podigao je na veoma visok nivo i usput, možda, uspeo da rekreira isti onaj hleb koji se delio radnicima na izgradnji egipatskih piramida
Votka iz Černobilja uskoro u prodaji!
Votku ATOMIK napravili su istraživači sa Univerziteta u Portsmautu u Velikoj Britaniji, u nadi da će skrenuti pažnju sveta na region u blizini nekadašnje nuklearne elektrane u Černobilju
Tražite šansu u autohtonim sortama!
Veštački jezik nepogrešivo otkriva falsifikovano piće!
Naučnici su razlili viski preko malenih senzora - pet stotina puta manjih od receptora ukusa na ljudskom jeziku - i sproveli statističku analizu suptilnih razlika u načinu na koji je metal u receptorima apsorbovao svetlost
«
‹
137
138
139
140
141
142
143
144
145
›
»