MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Vina Bikicki u bašti hotela Saint Ten
Saint Ten Hotel je ove godine obogatio ponudu Afterwork okupljanja petkom svojim jedinstvenim konceptom različitih tema, među kojima je i ovo vinsko druženje
Argentina ima najbolji vinograd na planeti!
Pojam najboljeg vinograda u izboru panela koji čine eksperti za vino, turizam i hranu veoma je višeznačan - on obuhvata teroar, kvalitet vina, nivo turističke usluge i sve druge faktore koji neki vinograd čine jedinstvenim mestom na planeti
Regija Proseko na UNESCO listi svetske baštine
Proseko je u ovom trenutku najpopularnije italijansko vino van granica ove zemlje, a izvoz čuvenog penušavca porastao je za čak 21 procenat u poslednjih godinu dana
Najskuplje vino na svetu dolazi iz Bordoa
Vino iz berbe 2015, koje nosi potpis veoma kontroverznog vinara Loika Paskea pravi se u seriji od samo 550 boca, sasvim izvesno će biti rasprodato čak i po ovoj, astronomskoj ceni
Sara Džesika Parker lansira svoj sovinjon blan!
Sara Džesika Parker je ušla u vlasničku strukturu novozelanske vinarije, a u maju se srela sa osnivačima brenda Invivo kako bi lično učestvovala u degustaciji vina koje će poneti etiketu Marlborough Sauvignon Blanc 2019
Vina iz Bordoa više nikada neće biti ista
Ovo je prva ovakva promena od 1936. godine, kada je zvanično utemeljena apelacija Bordo AOC. Sledeći korak je da francuska vlada odobri ove promene, ali se smatra da je to samo formalnost i da će odluka vinara iz Bordoa biti konačna
Cela planeta obeležila je dan Entonija Bordejna
Ogroman uspeh Bordejnovog dana do izvesne mere je olakšao teret sećanja na kobni osmi jun prošle godine, kada je telo Entonija Bordejna pronađeno u hotelskoj sobi u Francuskoj
Sremska vina dobila su sopstvenu apelaciju!
U pitanju su, za sada, 147 etiketa od 34 vinara, sa sledećom podelom: sedamnaest belih, suvih i polusuvih vina, sedam roze suvih i polusuvih vina, šesnaest crvenih suvih i polusuvih vina, jedno polusuvo slatko vino i dva penušava vina
Hleb - najveće otkriće posle vatre
Hleb uzimamo zdravo za gotovo i ne obraćamo dovoljno pažnje na njegov kvalitet i poreklo, a posredi je namirnica koja je korenito promenila način života u više civilizacija,
Treći Vinski park biće najbolji do sada!
Prošle godine Vinski park je posetilo oko 6.000 ljudi, a ove godine očekuje se još veća poseta
Otvoren hotel za vinoljupce sa sobama u obliku bačvi!
Bungalove su dizajnirali vlasnici hotela, Paulo Pereira i Maria do Seu Gonšalves, a ogromne bačve su replika onih koje se inače koriste u proizvodnji vina u okviru ovog poznatog imanja
PREMIJUM ROZE IZ MAKEDONIJE
Na tržiste Srbije pristiglo je novo vino kompanije Tikveš: Domaine Lepovo Rose 2018, koje se već godinama proizvodi u malim količinama, ali tek sada izlazi na tržište
Džesika Prealpato pravi najbolje slatkiše na planeti!
Džesika Prealpato, koja je rođena u poznatoj porodici šefova na jugozapadu Francuske, kaže da je odrasla i učila na klasičnom francuskom poslastičarstvu, ali da u svom radu teži da bude što dalje od njega
Nove medalje za vina Tikveš
Vina iz najveće makedonske vinarije Tikveš ukupno su ove godine osvojile više od 50 nagrada na međunarodnim takmičenjima, a vesti o novim priznanjima stigla su iz Bugarske i Kanade
BIWC 2019: Šest medalja za vinariju Lastar
Nakon sjajnog uspeha u Londonu (Decanter i IWC) vinarija Lastar nastavlja sa odličnim rezultatima i na najvećem vinskom takmičenju Balkana- BIWC
«
‹
139
140
141
142
143
144
145
146
147
›
»