MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
PREMINUO MILAN ŠIJAČKI
Milan Šijački, jedan od od najznačajnijih fruškogorskih vinara, preminuo je jutros u Novom Sadu, nakon kratke i teške bolesti.
Tri medalje za Lastar na takmičenju IWC
Vrhunska vina vinarije Lastar: Chardonnay Triangl 2016, Pinot Noir Lastar 2016 i Chardonnay Lastar 2017 osvojila su bronzane medalje na IWC (International Wine Challenge) u Londonu
Pica i vino: uparivanje u hiljadu boja!
Magazin Dekanter priredio je mali vodič koji će najpopularnijim vrstama pice obezbediti pravog parnjaka u vinu
Tradicionalna vina u potpuno novom pakovanju
Liniju tradicionalnih vina u ambalaži od jednog litra čine izuzetno popularna vina koja su prisutna decenijama na tržištima u regionu. Među njima su Smederevka, Kratošija, Kavadarka, Vranec, Vitač, Žilavka i Roze, kojima se pridružuju novo Tikveško belo i Tikveško crveno
Amerika otkriva vinsko bogatstvo istočne Evrope!
Magazin Fortune poveo je svoje čitaoce na put po oblastima istočne Evrope u kojima se prave izuzetna, a za Ameriku još uvek nepoznata vina i zaključio da dolazi vreme da vina iz ovog dela sveta naprave pravi proboj na globalno tržište
U toku je ocenjivanje vina za Dekanterove nagrade
Ovogodišnji panel sudija uključuje vrsne poznavaoce vina iz 30 zemalja. Među sudijama su i 70 nosilaca titule Master of Wine, kao i 23 somelijera koji mogu da se podiče titulom Master Sommelier.
Srbija bez medalja na Portugieser du Monde
I pored zapaženih uspeha prethodnih godina na ovom takmičenju na kome su naši vinari osvajali zlatne i srebrne medalje, pa čak i velike trofeje, vinarije iz Srbije ostvarile su izuzetno slab rezultat, ne osvojivši nijedan zapažen rezultat
'Nina Babić: Moja francuska pekarica' stiže na 24Kitchen
Mirisima i ukusima svojih neodoljivih kolača Nina Babić je uspela na trenutak da nas odvede direktno na ulice Pariza. Ovom prilikom, podelila je sa nama neke od tajnih sastojaka jedinstvenih francuskih poslastica i upoznala nas sa čarolijom njihovog pripremanja
Somelijerska obuka jača i podmlađuje mozak!
Najnovije istraživanje sproveli su naučnici sa Univerziteta u Kvebeku, a baza za sakupljanje podataka sastojala se od 25 učenika somelijerskih škola i 29 pripadnika kontrolne grupe, koji nemaju nikakvo fomalno vinsko obrazovanje
Atelje vina Šapat obeležio početak vinske sezone
Uz prijatnu muzičku pratnju uživalo se u posebnom načinu prezentacije i degustacije vina, novitetima kao i već proverenim, zlatom ovenčanim vinima
Oaza francuskih ukusa u srcu Vračara
Na čelu pekare je Bojana Bukvić, šef za peciva koja je dugo godina prisutna u edukaciji i food konsaltingu u raznim restoranima u Hrvatskoj i na edukativnim radionicama
Pesticidi i prekomeran uzgoj: naličje uspeha proseko vina
Ljudi gaje vinovu lozu svuda: u dvorištima, duž ulica, pored drugih poljoprivrednih kultura. U Proseku su ljudi počeli da krče šume kako bi napravili mesta za vinovu lozu, ali gubitak biodiverziteta u ovom trenutku ne uznemirava gotovo nikoga jer je profitna margina veoma visoka
London je prvi na listi gastronomskih metropola!
U saradnji sa agencijom Resonance Consultancy, koja se bavi savetovanjem u oblasti turizma i ekonomije na globalnom nivou, napravljen je vrlo složen metod ocenjivanja gradova koji uzima u obzir iskustva ljudi sa onlajn platformi kao što su Google, Facebook i Instagram
Makedonski vinari uspešno se predstavili u Strazburu
U Udruženju kažu da je na ovom skupu zatražena podrška od evropskih poslanika za definitivno stavljanje vinskog regiona Makedonije na enološku kartu Evrope
Šef Simone Zanoni: Dres kod u restoranima je mrtav!
Prenosimo najzanimljivije delove intervjua sa slavnim šefom koji kaže da mu je misija da promeni svet gastronomije u pravcu veće ekološke održivosti i relaksiranijeg odnosa prema vrhunskoj hrani
«
‹
143
144
145
146
147
148
149
150
151
›
»