MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Sotbi je lansirao svoju liniju od dvanaest vina
U kolekciji vina nalazi se dvanaest etiketa. Među njima je prvo vino koje je kuća Sotbi brendirala, šampanjac Grand Cru Blanc de Blancs, a tu su i dva vina iz Burgundije, tri iz Bordoa i dva iz doline Loare
STRATEGIJA ZA BUDUĆNOST SRPSKOG VINARSTVA
Iza projekta izrade desetogodišnje strategije, pored Saveza, stalo je nekoliko ministarstava, a u proces je uključena i međunarodna konsultantska kuća Horwath HTL
Rani Kelti svakodnevno su ispijali vino!
Istraživači su analizirali, prenosi Dekanter, 133 posuda za piće, od malih pehara do velikih krčaga, kako bi stekli jasniju sliku o brdskom utvrđenju Hojneburg, keltskom gradiću koji se nalazio na prostoru današnje regije Baden-Virtemberg
U Metrou održan ekološki kulinarski maraton
U takmičenju u kuvanju učestvovalo je šest tročlanih ekipa koje su činili po jedan kuvar, jedan bloger posvećen pripremanju hrane i jedan učenik kuvarske škole
VRHUNSKA LJUBAVNA LITERATURA
Knjiga predstavlja veliko putovanje kroz globalnu i lokalnu gastronomiju od Avganistana, preko Levanta, do Balkana, preko Kijeva i Srednje Evrope do Mediterana
U Hiltonu održan masterklas o vinima Španije
Među odabranim etiketama našle su se dve kave, španski penušavci rađeni tradicionalnom metodom, kao i mlada bela vina od tradicionalnih sorti albarinja i verdeha
NAJLEPŠI UKUSI ŠPANIJE PRVI PUT U SRBIJI
Na pultovima za degustaciju našli su se različiti zalogaji – od mnogima omiljenih španskih pršuta, šunki i drugih mesnih prerađevina, pa sve do sireva različitih ukusa, maslina, ali i ribe
Autohtonost je izraz koji je izgubio značenje?
U uvodu u knjigu italijanski stručnjaci napisali su da su italijanske sorte vina "razvijene tokom hibridizacije kulturnih doprinosa sa vrlo širokog područja, od Evrope i Afrike, do Bliskog istoka i centralne Azije"
Trinaest zlata za Srbiju na takmičenju u Bergamu
Troje sudija došlo je iz Srbije, i to Nikola Biorčević, Vesna Milićević i Mirko Rnjak, koji je rekao za Vino & Fino da je izuzetno zadovoljan kvalitetom vina koja su poslali naši vinari
Smena generacija u vinskoj dinastiji Tetanže
Vitali Tetanže (40) trenutno radi na poziciji direktora marketinga i komunikacija, a posle preuzimanja čelnog mesta u kući njeni najbliži savetnici biće sadašnji glavni direktor Damijen le Soer i brat Klovis Tetanže
Najbolji viski na svetu napravljen je u Kentakiju
Za izdanje "Biblije viskija" za 2020. Džim Marej isprobao je čak 4.700 uzoraka viskija iz trideset zemalja, i konačnu pobedu odneo je jedan od najjačih viskija koji se mogu pronaći na globalnom tržištu
Proizvodi brenda Lumian u ponudi kompanije Calix
Od šejkera, barskih cediljki, merica, dugih barskih kašika, pa do izvanredno dizajniranih noževa za led - Lumian oprema nudi veliko uživanje u radu za barom
Kuća Šanel od sada pravi i provansalski roze!
Najčuveniji proizvođač parfema praviće provansalski roze na jednoj od najidiličnijih destinacija u Evropi, malenom, prelepom ostrvu koje je uglavnom u vlasništvu francuske države
Ponovo demonstrirani širina i moć prokupca
Izložena vina pokazala su ogroman potencijal prokupca i kreativnu širinu srpskih vinara u pravljenju vina od njega
Srećan vam četvrti Dan prokupca!
Najvažniji događaj dana odigrava se od 16 časova u beogradskom Bitef Art Kafeu, gde će srpski vinari na Salonu prokupca predstaviti svoja vina napravljena od ove drevne sorte
«
‹
146
147
148
149
150
151
152
153
154
›
»