MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Počinje Nedelja restorana, rezervišite svoj sto!
Nedelja restorana nastala je po uzoru na istoimeni događaj koji se u Njujorku održava dva puta godišnje, i tokom koga restorani širom grada sa ponosom predstavljaju najširoj publici sve tajne svojih kuhinja
Vina sa dna mora postala su svetska atrakcija
Proces stvaranja ovih vina je dosta mukotrpan. Vinari govore kako tokom dve godine ležanja na morskom dnu amfore treba uzeti u ruku oko sedamdeset puta. Pravi posao počinje tek kada se amfore izvade, obično tokom zime
Tri nove medalje za vina Tikveš i Domaine Lepovo
U konkurenciji više od 12.000 vina iz 40 zemalja sa pet kontinenata. Zlatna medalja pripala je crvenom vinu Barovo iz berbe 2015. dok su srebrne medalje osvojila dva vina iz prošlogodišnje berbe, belo Barovo i Tikveš belo vino Chardonnay Domaine Lepovo
Dan prokupca ponovo slavi autohtonu srpsku sortu
Dan prokupca ponovo će biti obeležen u vinotekama, restoranima i vinarijama, ali i kroz niz manifestacija koje organizuju entuzijasti, ugostitelji i pojedinici na svim stranama sveta
Napravljen fotorobot savršene krigle piva!
Ispitanici su rekli i da je za pivo veoma važno da se pije u pravom društvu (38%), da ima savršenu penu (26%), da se pije u lokalnom pabu (20%), da bude napravljeno u Velikoj Britaniji (20%)...
Šef Masimo Botura kuva za izbeglice u Francuskoj
Botura i JR kažu da nije toliko bitan broj obroka koliko prilika da skrenu pažnju na upozorenja humanitarnih organizacija da izbeglice više ne smeju da napuštaju kampove ili da nemaju nikakav prevoz kojim mogu stići do restorana Refettorio
BEOGRADSKA NEDELJA RESTORANA POČINJE U OKTOBRU!
U beogradskom hotelu Marriott Courtyard predstavljeni su restorani koji učestvuju u Nedelji restorana, a predstavnici medija imali su priliku da uživaju u slasnim zalogajima šefa Nenada Jovanovića i vinima vinarija Zvonko Bogdan, Lastar i Tonković. Posebnu medijsku podršku manifestaciji pružio je popularni televizijski kanal 24Kitchen
Šampionka u triatlonu stiže na Vinski maraton!
Dve trke, Vinska trka na polumaratonskoj stazi (21,1 km) i Trka uživanja (9,5 km) prolaze kroz vinograde, vinarije i salaše, a duž staza nalaze se brojne okrepne stanice s vinima, ukusnim zalogajima, voćem i muzičkim programima. Najavljen je i raznovrstan zabavni program uz lokalne gastronomske proizvode, sireve i vina
Održano polufinale Veuve Clicquot nagrada
Titule najuspešnijih dama u Srbiji ponele su suvlasnica i direktorka kompanije Novitas Consult Marija Ignjatović i vlasnica i direktorka turističke agencije Travel Boutique Ana Petrović
STRASNO I SLASNO U VINARIJI DEURIĆ
Treći kulinarski kup Zlatni kotlić vinarije Deurić ove godine okupio je čak devet ekipa sastavljenih uglavnom od somelijera, članova vojvođanskog udruženja, uz par timova koje su činili vinski distributeri, ugostitelji, pa i sami vinari
Ponovo nedeljni branč u hotelu Crowne Plaza
Svaki nedeljni ručak se sastoji iz klasika na koje su gosti navikli i specijaliteta koji se tematski menjaju svakog vikenda. Za vreme trajanja ručka, za decu je zadužen animator, a parking za vaš automobil je besplatan
Grupa Karizma Hotels širi se i na Kolumbiju
Novim partnerstvom se nastavljaja niz uspeha i širenje brenda Allure Hotels by Karisma u Kolumbiji koji uključuju Allure Chocolat, Allure Bonbon i Allure Canela u Kartageni, dok u Crnoj Gori ovaj brend je poznat po novom luksuznom hotelu Allure Palazzi Kotor Bay by Karisma koji je otvoren ove godine
Bogati Kolumbijac kupio deo vinarije Petrus!
- Dolazak nama bliskog investitora presudno je za dugoročni razvoj Petrusa i dve porodice planiraju da dugo ostanu partneri - rekli su za Les Echos vlasnici Petrusa, Žan Fransoa i Žan Mui
U Metrou napravljen kolač od 50 metara!
Svoju kreativnost u pripremi kolača Hiljadu listova pokazalo je 50 mladih kuvara i poslastičara Junior Chefs Club-a Srbije, kao i 20 učenika i nastavnika Ugostiteljsko-turističke škole Beograd, koje su bodrili i prisutni sugrađani, predstavnici medija i METRO dobavljači i partneri na ovom zanimljivom projektu
Umro je Bepe Rinaldi, slavni italijanski vinar
Rinaldi svoj posao nikada nije doživljavao kao takmičenje u popularnosti, a njegovi strogi stavovi doneli su mu nadimak "Citrico" (Kiseli)
«
‹
153
154
155
156
157
158
159
160
161
›
»