MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Deset novih nosilaca titule Master of Wine!
Među vrhunskim poznavaocima vina koji su se ovenčali ovom počašću je i prva vinarka iz Grčke koja je dokazala ovako visok nivo poznavanja vinske kulture, kao i prva žena iz Španije koja će uz svoje prezime dodati magična slova MW
Kompanija LG lansirala pametni vinski podrum
Vinski podrum je deo prestižne linije Signature, koja uključuje frižidere, rerne, mašine za pranje veša i sudova. Kapacitet digitalnog podruma je 65 klasičnih boca vina
Šećer sofra u restoranu Lavash - slatki ukus Orijenta
- Čekamo vas na Šećer sofri, bogatoj trpezi koja će ovog septembra na slatke muke staviti i najčvršći karakter - kažu u restoranu Lavash
VINSKA RASKOŠ HERCEGOVAČKOG PODNEBLJA
Hercegovački vinari, svesni posebnosti i potencijala svoje regije, predvođeni Radovanom Vukojem, zajednički su stvorili manifestaciju koja ih predstavlja na najbolji način
POČELA JE BERBA GROŽĐA U SRPSKIM VINOGRADIMA
Ostalo je još dovoljno vremena za promene na terenu, ali s obzirom na to da je ovo veoma izazovna vinogradarska godina, vinari su za sada, ipak, zadovoljni
Dokumentarac o Bordejnu sledeće godine u bioskopima
- Film o Bordejnu mora biti savršen, a dokumentarni format je očigledno najbolji izbor - navode u kući CNN Films koja film pravi u koprodukciji sa Zero Point Zero Productions, dugogodišnjim Bordejnovim saradnicima
U Trebinju se održava drugi Salon žilavke
Posetioci salona iz cele regije: Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i drugih zemalja, imaće priliku da - osim uživanja u aromama žilavke, blatine, vranca i trnjaka - probaju i jedinstvena maslinova ulja i rakije
Oprezno sa šampanjcem: 'udara' brže od običnog vina!
Tim univerziteta u Hoenhajmu u Nemačkoj odlučio je da dešifruje šta stoji iza fenomena koji Nemci zovu Sektlaune, osećanja veselja i blage vrtoglavice koje nastupa posle ispijanja penušavog vina
Zakazana je najskuplja vinska večera u istoriji!
Cena ulaznice za ovaj neverovatan događaj je 12.000 dolara po osobi, a najveća dilema u vezi sa večerom jeste - da li će ovako stara vina uopšte biti pitka
Predstavljena vinska boca sa duplim zidovima!
Ovaj izum nemačkog studija Our Wonderful World baziran je na duplim zidovima boce, a boca je zatvorena Vinolok sistemom koji omogućava da se boca koristi višekratno
Robušon: Kuvari se poznaju na odresku i pomfritu!
U intervjuu za Dekanter veliki kuvar je podelio neka od svojih zapažanja o tome kako prepoznati dobar restoran
Heston Blumental napravio najbolji roštilj na svetu
- Pica se u ovoj peći može ispeći za samo dva minuta. Toliko se brzo ispeče da listovi bosiljka ostaju zeleni, iako je pica već gotova - govori Heston Blumental.
Vinarija Kopola lansirala pino noar u limenci!
Ovo nije prvi put da čuvena vinarija prodaje vino u limenkama, ali je prvo crveno vino koje je ova kuća odlučila da prodaje na ovaj način koji u Evropi nije uzeo maha, ali u Americi ima naklonost jednog dela vinske publike
Saint Ten hotel nominovan za ugledne svetske nagrade
Hotel Saint Ten u Beogradu nominovan je za World Luxury Hotel Awards – svetski priznate nagrade iz oblasti hotelijerstva, i to u tri kategorije: luksuzan butik hotel, luksuzan dizajn i nov luksuzan hotel
Sprečite demenciju pomoću jedne čaše vina dnevno!
U novoj studiji koja se bavi efektima alkohola na zdravlje uočena je veza između apstinencije od alkohola i demencije
«
‹
154
155
156
157
158
159
160
161
162
›
»