MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
MAGIČNI DORUČAK U METROU ZA POMOĆ NAJMLAĐIMA
Akcija Magični doručak trajala je od 26. aprila do 10. maja 2018. godine kada su građani kupovinom posebnih paketića Vile Dobrile u METRO Cash & Carry objektima, ili uplatom cene paketića na humanitarni račun Banke hrane kod Credit Agricole banke Srbije, bili u prilici da pomognu najmlađima
Gastronomski susret Srbije i Južne Koreje
Na meniju su bili naengmyeon, to jest nudle od krastavca sa kimčijem, potom grilovani djubek sir sa korejskim sosom od senfa, meso planinskog govečeta – buše sa soja sosom i pilavom, korejska sarma...
Ohladite vino za tili čas uz pomoć znanja fizike!
Vinski ekspert Brajan Meklintok rekao je za portal My Domaine da se vino može ohladiti i mnogo brže nego što mislite
Najstarije vino na svetu bilo je crveno i suvo!
Do sada pronađeni ostaci predstavljali su jasnu indiciju da je posredi lokalitet sa dugom vinarskom tradicijom, a najnovija otkrića u potpunosti su potvrdila dosadašnje navode stručnjaka da je na ovom mestu pre 6.100 godina cvetalo vinogradarstvo
Preminuo beogradski restorater Goran Jević
Prvi restoran koji je Jević otvorio u Beogradu bila je Iguana na uglu Božidara Adžije i Požarevačke ulice, gde je, u prostoru sa svega 25 sedećih mesta, napravio veoma živahan lokal sa jasnim tragom na beogradskoj gastro mapi
Dekanter napravio aplikaciju za učenje o vinu
Know Your Wine tera ljubitelje vina da koriste aplikaciju u kratkim sesijama ali veoma često, čime se bez velikog napora dolazi do konsolidovanog znanja
Žurka posle posla u hotelu Saint Ten!
Hotel Saint Ten u Beogradu počeo je sa organizovanjem specifične forme zabave za ljude koji umeju i da rade i da uživaju u životu - Aftework Party
Bob Dilan lansira na tržište liniju viskija Heaven's Door!
Postupak stvaranja novog pića bio je veoma neobičan. Tim destilera stvarao je piće na osnovu Dilanovih ponekad misterioznih uputstava. ("Čovek koji pije treba da ima osećaj kao da se nalazi u nekakvoj drvenoj konstrukciji")
Održana promo žurka za piće Hell Energy
Reklamna kampanja sa Brusom Vilisom kao zaštitnim licem startovala je 2. aprila u zemljama širom sveta, među kojima je i Srbija
Rekordan broj eksponata na tokajskoj vinskoj aukciji
Manifestaciju posvećenu tokaju, u trajanju od tri dana, sada već tradicionalno organizuje Tokajsko vinsko bratstvo (Confrerie de Tokaj)
Zlato i srebro u Ljubljani za vina iz Rubina!
U konkurenciji ovog takmičenja je bilo 425 vina poreklom iz 15 zemalja, a ocenjivao ih je žiri od 43 profesionalaca iz sveta vina, iz 22 države
Kulinarski superstar Marko Saso vraća se u Beograd!
Poznati italijanski kuvar, šef Marko Saso, po drugi put će posetiti Beograd kao gostujuća kulinarska zvezda u Enso restoranu
Gastronomsko-vinski izlet sa vinarijom Budimir
Restoran Enso ponudio je svojim gostima novi gastronomsko-vinski izlet! U saradnji sa vinarijom Budimir poznati beogradski restoran upario je selekciju etiketa sa specijalno osmišljenim tasting menijem za ovu priliku.
Ovo je najbolja vinska fotografija na svetu
Pobednička fotografija prikazuje mladi šardone koji se sliva u rezervoare u prestižnoj vinariji iz Šampanje, Veuve Fourny.
Koka Kola pravi svoje prvo alkoholno piće!
Kompanija je odlučila da pojedinosti o piću, uključujući i dizajn limenke, drži u tajnosti do početka reklamne kampanje, ali je predsednik kompanije Koka Kola Japan rekao da će ovo biti jedinstveno piće u istoriji kompanije
«
‹
159
160
161
162
163
164
165
166
167
›
»