MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Četiri nagrade u Ljubljani za vina iz Tikveša
U konkurenciji je bilo 425 vina poreklom iz 15 zemalja, a ocenjivalo je 43 degustatora iz 22 države. Vino Ljubljana je takmičenje proizvođača vina iz svih delova sveta koja nose epitet modernog duže od 60 godina
Novi Sad tokom dva dana bio je centar vinske Srbije
Više desetina domaćih učesnika, gosti iz inostranstva, prelepa Bal dvorana u kojoj je bilo mesta za sve koji su želeli da probaju aktuelne i buduće "hitove" manjih i većih vinarija i odličan, veoma bogat prateći program glavni su utisci minulog salona
Viticulture - prva društvena igra za ljubitelje vinarstva!
Igrači na početku dobijaju malo imanje sa malenim vinskim podrumom i tri radnika. Tokom igre, igrači donose odluke o tome kako će rasporediti radnike na različite poslove u vinogradu, kada će brati grožđe i početi proces vinifikacije...
DODELJEN GRAND PRIX KOMPANIJI MLEKOPRODUKT
Mlekoprodukt je u cilju promocije kulture francuskih sireva u proteklom periodu organizovao niz aktivnosti, poput degustacija na mestima prodaje, nastavnih i zabavnih programa za najmlađe, degustacije jela pripremljenih na bazi francuskih sireva...
Sajam Vinitaly slavi žene u savremenom vinarstvu
Organizatori sajma citiraju i vinskog pisca Karen Meknil, autorku knjige The Wine Bible, koja kaže da je broj žena na ključnim pozicijama u vinskoj industriji ipak proporcionalno mali
Nova vinska večera u restoranu Enso
U saradnji InVitto, distributerom ekskluzivnih vina i drugih alkoholnih pića, InVitto, uparena je selekcija etiketa sa specijalno osmišljenim degustacionim menijem
Vinski podrum dva veka krio telo slavnog pesnika!
Vinski podrum u kome je pronađen prah čuvenog pesnika izgrađen je u 17. veku, a u 19. veku je adaptiran u grobnicu crkve Svetog Mihajla u Hajgejtu, u severnom Londonu.
Stiže knjiga sa sto recepata iz restorana Noma!
U restoranu Noma, četvorostrukom pobedniku u izboru World’s 50 Best Restaurants, većina jela nastalo je procesom čija makar jedna etapa sadrži neki vid fermentacije, radi dobijanja neverovatnih aroma koje se pamte dugo posle posete restoranu.
UMRO JE MIKI JURIŠIĆ
Prepoznatljiv i omiljen među kolegama, vinarima, svojim gostima i učenicima, Miki je bio jedna od vodećih figura vinskog sveta u Srbiji, jedan od onih ljudi čija je strast istinska i zarazna, zbog kojih se ide u restorane i uz koje se zavoli vino
Gordon Remzi spašava restorane na ivici kraha
Najpoznatiji šef na svetuj dolaziće u restorane u svom specijalnom kamionu koji se po parkiranju delimično rasklapa u izuzetno sofisticiranu pokretnu kuhinju. U ovoj kuhinji Remzi će obnoviti meni restorana kome je podarena još jedna šansa za opstanak, i, naravno, "uterati u red" vlasnike i osoblje
U Beogradu otvoren još jedan Epigenia bar!
Koncept nove Epigenie isti je kao i u Resavskoj ulici: u restoranu čije ime asocira na premijum liniju vina Topličkih vinograda, uz čašu prokupca, merloa ili šardonea može se uživati u gastronomskom spoju Srbije i Španije
Proslavljen prvi rođendan vinoteke Wine Spot
U ovoj vinskoj kući u srcu Vračara, u neposrednoj blizini Hrama Svetog Save, okupili su se svi sa kojima su osnivači ove male vinoteke pune biranog vina delili sudbinu tokom poslednjih godinu dana
Španija je postala najveći izvoznik vina na svetu
Prošle godine iberijski vinari prodali su u inostranstvu 22.8 miliona hektolitara vina, znatno više od Italije (21 milion hektolitara) i Francuske (15 miliona hektolitara)
Pet medalja u Pečuju za portugizere iz Srbije!
Na ovogodišnjem Portugieser du Monde takmičenju, održanom 6. i 7. aprila, ocenjivana su vina iz Mađarske, Srbije, Austije, Hrvatske, Slovačke, Slovenije i Nemačke
Pokušajte da zamislite ukus hibrida vina i piva
Hibridi piva i vina pojavili su se pre nekoliko godina i naprečac osvojili... Pa ne baš tržište kao takvo, ali svakako jedan njegov sektor, i stekli fanatične poklonike. Oni koji su ih probali kažu da je ljubav počela kao eksperiment bez prevelikih očekivanja, a nastavila se kao trajna veza
«
‹
160
161
162
163
164
165
166
167
168
›
»