MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Proglašena četiri nova Master of Wine
Institute of Masters of Wine postoji od 1955. sa misijom unapređivanja vinske kulture. Do 1983. pristup programima instituta bio je omogućen samo za Britance, a od 1983. na ovom institutu mogu da se usavršavaju i vinari, konsultanti, novinari, vinski pisci iz celog sveta
Pet medalja za Tikveš na takmičenju Mundus Vini
Kada je reč o regionu, pored pet medalja za vina vinarije Tikveš na ovom takmičenju nagrađena su još četiri vina iz Makedonije, isto toliko sa poreklom iz Hrvatske, kao i dva vina iz Srbije
“Kapija uspeha" dodeljena fruškogorskoj vinariji Deurić
Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević naglasio je da su Kapije uspeha vid podrške i podstreka svima koji svojim predanim radom iznova pospešuju kvalitet usluga čime postaju najbolji među najboljima
Završen BeoWine Fair, Italijani odneli dva priznanja
Najsnažniji utisak ovog sajma vina svakako je agresivan nastup italijanskih vinara, koji su osvojili i dve od tri glavne nagrade u okviru takmičarskog dela sajma po imenu Challenge Cup
Gordon Remzi: Da nisam postao kuvar, bio bih specijalac!
To su disciplinovani ljudi. Sreo sam neke od njih i znam šta je potrebno da se postane pripadnik jedinica SAS i SEAL. Njihova obuka je neverovatno teška, svi oni su vrhunski sportisti i divim se njihovoj disciplini
Beowine Fair 2017 počinje u znaku invazije iz Italije
Od gostiju iz drugih zemalja, Hrvatska će se predstaviti učešćem desetak vinarija, a i ostale zemlje regiona - pre svega Slovenija i Makedonija - poslaće svoje izaslanike
Vina sa juga Italije oduševila goste Metro HoReCa centra
Prisutnima se obratio i Đovani Mafoda, direktor kancelarije Agencije ICE u Srbiji i zahvalio trgovinskom lancu Metro na spremnosti da u svom HoReCa Centru u Beogradu predstavi bogatu tradiciju vina sa Juga Italije
Na dodeli Oskara će se služiti samo Kopolina vina!
Dogovor između vinarije Kopola i Akademije za film potpisan je na period od tri godine tokom koje će Kopola snabdevati vinom samu ceremoniju, kao i Governors Ball, zvanični afterparti Oskara, i sve ostale prateće događaje
Vršački vinogradi imaju novog vlasnika!
Plan da je, kažu kupci, da se u Vršačke vinograde investira i da “vrate Vršačke vinograde Vrščanima”. On je naveo i da novca za to ima dovoljno i da je prioritet priprema za novu sezonu
FEBRUAR U ZNAKU JUGA ITALIJE!
Gosti iz celog regiona, kao i šira vinska publika koja će prisustvovati degustacijama i promocijama upoznavaće se sa autentičnim vinima regija Kalabrija, Kampanija, Pulja i Sicilija
Vina i delikatesi od Dunava do Jadrana
Prvu degustaciju vodio je hrvatski enolog Miodrag Hruškar, predstavljajući široku paletu uglavnom belih vina, od kutjevačke i iločke graševine, preko zelenog silvanca, danas u Srbiji izuzetno retke sorte, do šardonea iz Belja i vrhunskog traminca iz Iločkih podruma
Monte iz Rovinja okićen Mišelinovom zvezdicom!
- Kul, savremeni stil ovog meko osvetljenog romantičnog restorana kontrast je očaravajućim uličicama starog grada u kojima se skriva. Kreativno i povremeno teatralno kuvanje takođe je svojevrsno iznenađenje. Modernim tehnikama stvaraju divno prezentirana jela puna ukusa - naveli su Mišelinovi inspektori.
Ana Roš iz Slovenije je najbolji ženski kuvar na svetu!
Anino pravilo je da koristi sastojke koji su nastali u krugu od jednog kilometra od restorana, što je ovaj mali restoran, koji su osnovali njeni svekrva i svekar, pretvorilo u agrarno i prehrambeno čvorište od koga živi 60 porodica u Kobariu.
BISTRONOMIJA: KULINARSKA REVOLUCIJA NA KOPAONIKU!
Sastojci su jednostavni ali vrhunskog kvaliteta, nabavljeni u najbližem okruženju, ambijent je manje formalan a način pripreme doveden do savršenstva.
Najbolja hrvatska vina gostuju u Novom Sadu
Nakon što je u novembru 2016. sličan događaj organizovan u beogradskom hotelu Crowne Plaza, ovoga puta će i Novosađani uživati u vođenim degustacijama podeljenim na dva masterklasa
«
‹
173
174
175
176
177
178
179
180
181
›
»