MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Hercegovina slavi svoju najvažniju belu sortu
Očekuje se da osmo izdanje Salona žilavke, zakazano za 18. avgust, bude među najposećenijima do sada
U olupini broda pronađen šampanjac za ruskog cara
- Boce su ležale 170 godina, i mogu da leže još godinu dana – naveo je poljski ronilac Tomas Stahura koji je otkrio ovo podvodno blago
Ekskluzivna degustacija zlatnih Vinumovih vina
Zlatnu degustaciju otvoriće penušavo vino od sorte grašac, čuvena Dina 2020 koja je proglašena za Best of Show na BIWC-u održanom u Skoplju pre tri godine
Srpski vinari u borbi sa klimatskim promenama
Vodič kroz jedinstvena vina Severne Makedonije
Publikacija je posvećena vinarima iz Makedoniji koji neumorno rade sa vinovom lozom, onima koji provode noći u vinskim podrumima, suočeni sa svakodnevnim izazovima kao što su klimatske promene i menjanje zastarelih stavova u sredinama iz kojih potiču
Trijumf rakije Yebiga na takmičenju u SAD
Ovo je prvi put, kako piše na instagram profilu Yebiga rakije, da se srpska rakija ravnopravno takmiči sa internacionalnim brendovima konjaka i armanjaka i da je pobedila u takvoj konkurenciji
Vrhunska vina uz sremske delikatese
Velika otvorena kuhinja, udobna i moderna sala čiji veliki prozori okrenuti ka Fruškoj gori podsećaju odakle dolazi grožđe za velike grašce ove vinske kuće
Marko Đerić: Lud sam za kuvanjem!
I danas je Đerić lud za kuvanjem, kao što je bio i na početku karijere. Svakodnevno uči, usavršava se i eksperimentiše, a svoje kulinarsko umeće pokazuje na tanjirima Langouste-a
Gastro pregled: vegan i No vegan
Dva nova, totalno trendi mesta, po konceptu suprotna jedno drugom, na beogradskoj gastronomskoj sceni jako su kratko
Istoriju vina u Evropi oblikovali su i vulkani
Naučnici su otkrili povezanost između erupcija vulkana i odsustva poreza na proizvodnju vina, što sugeriše smanjen i loš rod
Izgoreli vinogradi i maslinjaci vinarije Bibich
Požar je poštedeo imanje u Plastovu gde se nalaze flaširana vina i ona koja odležavaju u bačvama, kao i degustaciona sala i restoran porodice Bibić
Umro je čovek koji je slučajno izumeo tiramisu
Legenda o nastanku tiramisua kaže da je Lingvanoto 1972. godine slučajno izumeo tiramisu tako što je, radeći u kuhinji restorana La Beccherie u Trevizu, ispustio činiju maskarpone sira u posudu u kojoj je mutio jaja i šećer za sladoled od vanile
Srbija - sjajna alternativa za Napu i Toskanu
Srbija je smeštena na istoj geografskoj širini i ima sličnu klimu kao slavne francuske vinske regije i pokazuje ogroman potencijal kao vinska nacija, smatra Sara Mej Grinvald, somelijerka i zaljubljenica u vino
Otvoren je Pakitov i Slobin institut za pljeskavice
Sloba i Pakito fokusirali su se isključivo na kafanske, dakle pljeskavice koje se služe u restoranima i kafanama, tamo gde „može da se sedne“
Prvi srpski vampir - inspiracija za nastup na takmičenju kuvara
Regionalno finale se održava na Malti u periodu od 25. do 27. novembra 2024, a Šorak će se predstaviti jelom inspirisanim Savom Savanovićem, prvim vampirom sa naših prostora i protagonistom priče „Posle milion godina“ Milovana Glišića
«
‹
14
15
16
17
18
19
20
21
22
›
»