MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
800 trkača dolazi na Župsku vinsku trku
Na okrepnim stanicama, pored standardih namirnica za okrepljenje trkača, učesnicima će se nuditi i domaće župsko vino
Aleksandar Matejić: Vranac zaslužuje veću popularnost
Pet pitanja za osnivača Belgrade Wine School i direktora vinarije Podrumi Vukoje 1982 za Srbiju
Zatvorila se dorćolska picerija Ciao Andiamo
Ciao Andiamo je otvoren u novembru 2023. godine, a zbog očigledno neprofitnog poslovanja zatvoren je nakon godinu i po dana rada
Na vrhovima talasa
Velika Plaža i Ada Bojana i dalje su ambijent koji odiše spontanošću - najduža plaža na Jadranu je mesto i za usamljenike, i za ljubitelje žurki i sportova na vodi
Uskoro počinje Los Silos Burger Fest
Ove godine, festivalski prostor će biti proširen do Luke Beograd, što je bilo i očekivano budući da je prošlogodišnje izdanje oborilo sve rekorde po broju poseta
Premijerno je predstavljena Princeza na zrnu grašca
Princeza je predstavljena na događaju u vinariji na kom je u prvom planu bio ženski deo tima vinarije Deurić predvođen enološkinjom Milicom Ćućuz
Hrana za dušu
Ove pažljivo odabrane knjige spajaju hedonizam, kulturu i znanje - bilo da tragate za filozofijom vina, gastronomskom filozofijom velikih umetnika, ili tražite odgovor na pitanje zašto vam srce zadrhti kad se u istoj rečenici nađu Aristotel i rižoto
Vina iz Srbije ponovo na stolu Džejmsa Saklinga!
Mladen Dragojlović, priznati enolog, po treći put je lično predstavio svoja vina čuvenom kritičaru u njegovom domu u Toskani
Robert Gorjak: Cene su prepreka za srpska vina
Pet pitanja za najpoznatijeg vinskog eksperta iz Slovenije
Odabrano pedeset izvrsnih vina sa Fruške gore
Rezultati će biti proglašeni na ceremoniji u Vili Stanković u Čortanovcima, gde se poslednje subote u avgustu održava Fruška gora Wine Show
Rod Smit MW: Žilavka ima mesto na svetskom tržištu
Ove godine Salon je imao i specijalnog gosta, uvaženog sudiju Roda Smita MW kome je pripala čast da zajedno sa domaćinom otvori ovogodišnji Salon
Jedi da bi uživao, a ne da bi preživeo!
Brija-Savaren nas je učio da unos kvalitetnih namirnica i gastronomsko uživanje vode ka poštovanju principa kojim se on vodio u pisanju svih svojih dela o gastronomiji - a to je da ne jedemo da bi preživeli već da bi uživali
La Boulangerie: i ukus i estetika
U poslednjih nekoliko meseci najviše nam je privukla pažnju nova La Boulangerie lokacija, smeštena u hotelu Bristol, koja je vrlo brzo postala trendesetersko mesto
U visokim potpeticama ka vrhu
Gastronomska scena u Srbiji sve je bolja iz godine u godinu, a Puter Fine Bistro je odličan primer za ovaj stalan uspon
Tuna: Ferari okeanskih dubina
Poštovanje prema tuni podrazumeva i gastronomsku veštinu i erudiciju, i svest o neophodnosti očuvanja ove ribe za budućnost
‹
1
2
3
4
5
6
7
8
9
›
»