MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Salon Vinoljubac: 40 pogleda na vinske tajne Srbije
Sve u svemu – četrdesetak brižljivo odabranih etiketa, uz preporuku organizatora da im se posveti tri sata metodične degustacije
Šef Nikola Šorak u finalu globalnog nadmetanja
Zahvaljujući kompleksnom jelu sa kojim se predstavio, Šorak je ušao u u izbor za globalno finale kao jedini predstavnik Srbije na ovom prestižnom takmičenju
Jedna zvezda je super, ali dve su bolje!
Sve što stane u karijeru dugu 20 godina proletelo mu je pred očima kada je čuo vest da je dobio Mišlenovu zvezdu, vest koju je dočekao u blagom šoku, sa suzama u očima
Traminac: egzotični voćni oblak u čaši
Kada je traminac dobar – zapljusnuće vas cvetnim mirisom u kome ćemo prepoznati latice ruže, ratluk, zrelo egzotično voće poput ličija, uz delikatne začinske note đumbira
Jovana Mandić: Etiketa mora da govori na prvi pogled
Pet pitanja za ekspertkinju za vinsko brendiranje, jedinu koja se u Srbiji bavi time kao svojim primarnim zanimanjem
Počelo je Vinistrino ocenjivanje u Poreču - sada po novom sistemu
Žiri predvodi Kerolajn Gilbi MW, izvrsna poznavateljka i promoterka vina iz zemalja naše šire regije, a sastoji se od 30 iskusnih međunarodnih sudija iz celog sveta
Slobodan Radeta pokrenuo onlajn školu kuvanja
Platforma je laka za snalaženje, snimci su profesionalno urađeni, sa četiri kamere i iz svih uglova, i što je bitno, može da se gleda kad god poželite
Vinski dragulji iz Srbije na salonu Vinoljubac
Kako kaže Aleksandar Marinković, fokus predstojećeg salona je na autohtonim sortama, manjim vinarijama i vinima koja su kako sam naziv kaže - skriveni dragulji
Gastro pregled: Šta se desilo najpoznatijem food festivalu u regionu?
I ove godine, osećaj je isti kao prošle, a da Weekend Food Festival u Rovinju još nije ni počeo
Tisa postaje Dragoljub!
Šef Vanja Puškar odlučio je da napravi omaž kafani kao instituciji i donese prepoznatljive kafanske ukuse kroz prizmu koncepca New Balkan Cuisine
U drevnoj Troji vino je bilo svakodnevno piće
Na arheološkom lokalitetu Hisarlik u Turskoj pronađeni su dokazi o vinu u domaćinstvima svih društvenih slojeva
Rekonstrukcija rinflajša – izazov za šefove iz regiona
Na koji način će najkreativniji šefovi regiona odgovoriti izazovu modernizacije i rekonstrukcije tradicionalnog rinflajša, pomalo zapostavljenog gastro bisera i omiljenog jela cara Franca Jozefa, saznaćemo u Mokrin House, 17. maja
Stefan Barca: Visoka kuhinja nije održiva
- Privlači me da radim u održivom restoranu, u kome se plate isplaćuju na vreme. Iako kuvarski posao radim iz ljubavi, radim ga zbog novca - govori Stevan Barca
Masterklas u Buda Baru posvećen tajnama koktela
Događaj namenjen predstavnicima medija obuhvatio je učenje miksološke umetnosti, demonstraciju tehnika i dodelu nagrada za najbolje koktele učesnika
Otvoren je još jedan Ž burger u Beogradu
Novi lokal se nalazi u Koče Kapetana, gotovo na ćošku sa Makenzijevom ulicom, mali je, sa svega pet stolova i šankom za sedenje
‹
1
2
3
4
5
6
7
8
9
›
»