MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Vinska Hercegovina u novom broju Dekantera
Najnoviji, majski broj magazina Decanter donosi vrlo informativan i poletan tekst o Hercegovini, jednoj od najuzbudljivijih vinskih regija bivše SFRJ
Lamberto Freskobaldi: Mašine ne mogu da zamene ljudski um
Freskobaldi, koji je na čelu kuće Frescobaldi od 2013. godine, rekao je da ima puno razumevanje za savremene trendove veće mobilnosti u radu, kao i da smatra da je korektan odnos prema zaposlenima ključ za uspeh u vinarskom poslu.
S. Pellegrino Young Chef Academy - veliki izazov za mlade kuvare
Ovo takmičenje omogućava mladim kuvarima da pokažu svoje jedinstvene veštine i talenat na globalnoj gastronomskoj sceni
Fruškogorska vinska šetnja održaće se 9. juna
Kako navode organizatori, ovaj događaj predstavlja jedinstveno putovanje kroz fruškogorske vinograde i nezaboravna avantura koja omogućava puno uživanje u čarobnom svetu ovog vinskog regiona
Marko Marjanović: Srpska vina su bolja nego ikada
Poznato lice beogradske vinske scene, iskusni somelijer Marko Marjanović već deceniju je uspešan u poslu sa vinima i uvek veruje u ono što radi, a da nije u vinskom svetu verovatno bi bio pilot
Gastro pregled: Uvodi se porez na bakšiš?
Već se dešava da radnici bakšiš ne dobiju uopšte jer retko gde u Beogradu, ako plaćate karticom, imate mogućnost da ostavite bakšiš, a da nije u vidu gotovine
U poseti biodinamičkim pionirima sa Fruške gore
Imperator & Salaxia najavljuju uzbudljiva dešavanja u narednom periodu, od prvog penušavog vina u mikroseriji do proširenja kapaciteta vinarije
Srpske rakije predstavljene na Weekend Food Festivalu
Na najvećem regionalnom gastronomskom događaju koji se odvijao od 19-21. aprila u svet srpskih rakija učesnike mastesklasa poveo je dr Ivan Urošević, priznati stručnjak za naš najpoznaji destilat
Srpski restorani ponovo sijaju u vodiču Gault & Millau
Tri restorana osvojila su po četiri simbolične kuvarske kape od pet mogućih po propozicijama vodiča Gault & Millau, a osam restorana osvojilo je po tri kape
Sjajni ukusi i mirisi, i još bolja zabava u Rovinju
Više od 2.500 posetilaca uživalo je tokom tri dana trećeg po redu Weekend Food Festivala
U kojoj meri oblik čaše utiče na uživanje u vinu?
Kroz degustaciju vina iz četiri različite čaše, otkrićete kako oblik čaše utiče na percepciju ukusa vina i uvideti kako izbor adekvatne čaše može učiniti vaše vinsko iskustvo izvanrednim
Umro je Mile Ćulibrk, tvorac čuvene beogradske pljeskavice
Skromni lokal na uglu Cvijićeve i Takovske ulice postao je deo gradske baštine iste sekunde kada se pročulo da ga vodi ekscentrik koji je religiozno posvećen Pljeskavici, baš tako, sa velikom P – platonskom idealu tradicionalne pljeskavice od čistog goveđeg mesa
Boca vina u zamenu za odricanje od telefona
Jedna boca će biti data svakom paru koji učestvuje, iako se ponuda menja na jednu bocu po četiri osobe u slučaju grupa, navedeno je na sajtu restorana
Weekend Food Festival – i tradicija i inovacije
Tajna dugovečnosti na gastronomskoj sceni, izvrsnost u kulinarstvu, poverenje u talenat i viziju, kao i pitanje – zašto zanemarujemo tradiciju u gastronomiji i slepo sledimo trendove sa istoka i zapada? To su samo neke od tema i pitanja koja je otvorio treći Weekend Food Festival
Gastro pregled: Silosi, sila ste!
Silosi su zaista jedinstvena destinacija u gradu na kojoj možete da provedete jedan ceo dan, a da bude potpuno sadržajan, bilo da ste sa porodicom, prijateljima ili solo
«
‹
21
22
23
24
25
26
27
28
29
›
»