MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gastro pregled: Silosi, sila ste!
Silosi su zaista jedinstvena destinacija u gradu na kojoj možete da provedete jedan ceo dan, a da bude potpuno sadržajan, bilo da ste sa porodicom, prijateljima ili solo
Izložba čokoladnih figura poslastičara Krsta Radovića
Ovo je druga godina zaredom da se u jednom od lokala Mandarina Cake Shop-a, u Baba Višnjinoj ulici, organizuje izložba humanitarnog karaktera
U petak počinje treći Weekend Food Festival
Posetioce očekuju atraktivne showcooking radionice, masterklasovi, paneli, predavanja poznatih šefova i partiji na kraju dana
Dukley Hotel & Resort poziva na proslavu proleća
Dolazak proleća u Dukley Hotel & Resort obeležava se nizom pažljivo osmišljenih aktivnosti i događaja koji su otvorenog tipa, pa je ulaz slobodan i za one koji nisu gosti hotela
Balkanske sorte – zvezde sajma Vinitaly u Veroni
Na sajmu zapaženo mesto i ove godine imaju balkanski vinari iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije, koji zajednički nastupaju na štandu Wine Vision by Open Balkan
Predstavljen novi dizajn linije Luda Mara
Priča o vinima pod brendom Luda Mara zasnovana je na istoimenoj reci, koja ima simboličan, ali i suštinski uticaj na stvaranje vina i vinske kulture u Kavadarcima
Počele su prijave za Wine Vision by Open Balkan
Organizatori pozivaju vinare iz zemlje i celog sveta da se još jednom prijave na najveći vinski događaj na Balkanu, koji će se ove godine održati od 22-24. novembra na Beogradskom sajmu
Odbačeni – nova limitirana serija vinarije Deurić
Vina se proizvode u veoma malim količinama, u tiražima od svega 300 do 700 boca – i moguće ih je probati samo u vinariji
Stigle su prve sezonske špargle
Prošle sedmice, domaći proizvođači špargle počeli su da oglašaju prvu ovogodišnju berbu, a na pijacama su se pojavili i prvi prodavci
Gastro pregled: Stiže novi Gault & Millau vodič za Srbiju
Proglašenje najboljih iz sveta ugostiteljstva desiće se u sredu, 24. aprila u Kristalnoj dvorani hotela Hajat
Masterklas o vinima Balkana na sajmu Vinitaly
Masterklas će voditi Igor Luković, urednik magazina Vino & Fino i vinski kritičar i sudija, a događaj je zakazan za utorak, 16. april u 10 sati ujutru
Dani Istre u restoranu Momi Crazy Fish
Prijatno beogradsko popodne sa gotovo letnjim temperaturama bilo je idealno za lagane morske zalogaje i hladnu malvaziju koji su otvorili ovo gastronomsko-vinsko putovanje
Novi šef kuhinje u restoranu Langouste
O transferu se u kulinarskim krugovima Beorgada šuškalo već neko vreme, pa ova vest i nije preveliko iznenađenje, posebno jer se Đerić dovoljno dugo pripremao da stane na čelo jednog od najboljih srpskih restorana
Svi putevi vode u Rovinj
Rovinj će se treću godinu zaredom, od 19. do 21. aprila, pretvoriti u platformu za raspravu o aktuelnim temama i izazovima s kojima se suočava gastronomska scena
Uspon frankovke u srpskim vinogradima
Ovog puta, pažnju Dušana Vranića privukla je frankovka, sjajna centralnoevropska sorta od koje se, kako je zaključio, u Srbiji prave sve bolja vina
«
‹
22
23
24
25
26
27
28
29
30
›
»