MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Zlatna vina Srbije u Palati umetnosti Madlena
Kroz degustacione sesije posetioci će imati prilike da se upoznaju sa pobedničkim vinima, a očekuje ih i raznovrstan prateći sadržaj
Aerodrom u Firenci imaće vinograd na krovu
Na krovu terminala, koji će biti površine oko 50.000 kvadrata i godišnjeg prometa od 5.9 miliona putnika, biće zasađen vinograd površine 7.6 hektara
Gastro pregled: Sajt je digitalno ogledalo restorana
Nemaju svi svoje menije okačene na profilima, ili imaju ali su neažurirani, a kada gost na primer, poželi da sa društvene mreže ode direktno na sajt, ili nema menija ili na sajtu stoji jelovnik sa cenama od prošle sezone
Dolce & Gabbana i Puter bistro u istom društvu
Logo i kompletan rebrending ovog prestoničkog restorana radila je agencija Matbold iz Praga
Srbiju prepoznaju po prokupcu, a Pirot je poslednja gurmanska oaza
Iako je Srbija prepoznatljiva po prokupcu, bordovske sorte i blendovi i dalje su na prvom mestu po pitanju opšteg kvaliteta vina, smatra Saša Špiranec
Pronađena vinoteka stara 1.600 godina
Unutar vinoteke pronađeni su rasuti rimski novčići (ta provincija je pripadala Rimskom carstvu), kao i ostaci mermernih stolova i posude napravljene od bronze, stakla i keramike
Josephine - prvi bar iz Srbije na listi 50 Best Discovery
Lista na kojoj je 50 najboljih svetskih otkrića ekstenzija je čuvene the Worlds 50 Best godišnje liste restorana, barova i hotela kao globalne reference za najuzbudljivija ugostiteljska iskustva širom sveta
Gastro pregled: Šta ima za ručak?
Svi žele lokalno, svi žele Srbiju na tanjiru i da se vrate korenima i tradiciji, jer svi čeznemo za starim vremenima, a naročito kada je hrana u pitanju
Jedrenjaci će ponovo prevoziti vino preko Atlantika
Startap kompanija Vela, osnovana u Bajonu 2022. godine, već je, kako navodi magazin Vitisphere, potpisala ugovore sa trgovcima sa obe strane okeana.
Vina starog Rima mirisala su na tost i orahe
Studija, objavljena 24. januara u magazinu Antiquity, baca novo svetlo na rimsku vinsku kulturu, a fokusirana je na glinene sudove u kojima se vino pravilo i čuvalo, kao i na tehnologije vinifikacije
Stiglo je bezalkoholno vino iz srca Bordoa
Ova zima, kako piše Vitisphere, donosi premijeru vina Zero by Edmus bordovske kuće Chateau Edmus u čijem je vlasništvu 1.7 hektara vinograda u apelaciji Sen-Emilion Gran Kru
Gastro pregled: Gledate li MasterChefa?
Šou je uzbudljiv, takmičari interesantni, sudije na visini zadatka, i sam format nema preterano izraženu crtu rijaliti programa
Održan prvi Mišlenov masterklas u Srbiji
Mišlenov vodič je u Beogradu prisutan već tri godine, a ovaj ekskluzivni masterklas prvi je od tri koji će se dešavati tokom 2024. godine, sa ciljem formiranja svojevrsne zajednice šefova u našoj zemlj
Hiša Franko traži somelijera
Tim Hiše Franko, kao se navodi u oglasu, traži pre svega somelijera sa iskustvom u restoranima visoke gastronomije, ima izražene komunikacijske sposobnosti i ozbiljno poznaje vina i vinske regione
Najbolje gastro destinacije u 2024. godini
U okviru svake destinacije pobrojani su i restorani koje nikako ne bismo smeli da propustimo da posetimo u 2024. godini
«
‹
28
29
30
31
32
33
34
35
36
›
»