MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
I ove godine Srbija bez Mišlenove zvezde
U selekciji se nije našao nijedan restoran izvan Beograda, uprkos nezvaničnim najavama da će izbor za 2024. godinu obuhvatiti i restorane van prestonice.
Praznična čarolija u Hajatu
Od 3. decembra pa sve do 14. januara za sve posetioce hotela Hyatt Regency Beograd spremljena je prava praznična čarolija
Legendarni vinar Miljenko Grgić umro je u 101. godini
Grgić je bio deo čuvene generacije kalifornijskih vinara koja je 1973. sa svojim vinima učestvovala na čuvenoj degustaciji u Parizu
Srpska gastronomija zaslužuje Mišlena
Kavčić je na poziv profesora i nastavnika škole došao u našu prestonicu na nekoliko sati kako bi održao jednočasovno predavanje studentima
Otvoren novi restoran Faro na Vračaru
Na čelu kuhinje nalazi se iskusni šef Siniša Bastić koji neguje koncept prave domaće kuhinje - sve što može pravi se u restoranu ili se nabavlja od malih gazdinstava
Čuvaj nam je, Jovane!
Za dobro pečenje ide se i na kraj sveta, pa i do Borče.
Vranac iz Plantaža pobedio na Vranec Selection by CMB
Vina iz Srbije osvojila su tri medalje, zlato za Vranac Potrkanjski 2019 vinarije Jović, i srebra za Vranac Potrkanjski 2016 i Opus 2019 vinarije Todorović
Gastro pregled: Restorani će preživeti zabranu pušenja
Slika je uvek ista – ugostitelji su u panici jer bi, kako većina njih misli, izgubili goste, a možda i bili prinuđeni da zatvore lokale, dok nepušači ne mogu da dočekaju trenutak da u ukusu hrane u restoranu konačno uživaju bez duvanskog dima
Na klopi kod Dabiza Munjoza u Madridu
U najneformalniji restoran čuvenog šefa može se ući i bez rezervacije, kokteli se služe u čašama u obliku srca, a ambijent podseća na kinesku četvrt
RESTORAN U KOM NEMA ZAMRZIVAČA
Jasmina Vukašinović u „prošlom životu” radila je u poreskoj upravi i u jednom trenutku njena ljubav prema gastronomiji presudila je u odluci da napusti taj posao
Trideseti ProWein oboriće sve rekorde
Na promotivnom putovanju u Budimpešti koje je organizovano za novinare centralne i jugoistočne Evrope mogli smo da čujemo šta nas čeka na sajmu ProWein 2024.
Rebula, moćna vladarka Goriških brda
Uzbudljivo putovanje kroz zemlju koja je dom za rebulu i vrhunska vina koja od nje nastaju moglo je da počne!
Ušuškavanje za hladne dane
U susret sezoni praznika, odabrali smo, i u najnovijem, 49. broju magazina Vino & Fino predstavili, zanimljive predmete koji su nas opčinili dizajnom i performansama
Gastro pregled: Kraj za Bitni Špirs?
Da li se Bitni Špirs zatvara zauvek ili su stvarno samo umorni i idu na dužu, zimsku pauzu? Ako pitate Zeku, on će vam reći "stay tuned", ali imam i ja svoje, proverene izvore koji kažu nešto drugo
IoT tehnologija - velika pomoć vinarima
Usvajanje najnovije tehnologije nije nešto čega se treba kloniti. Čak ni u industrijama gde su tradicija, zanat i lični dodir stvaraoca na prvom mestu
«
‹
31
32
33
34
35
36
37
38
39
›
»