MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
David Šimunić predstavio je novi meni restorana The Square
Novi jelovnik donosi dekonstruisanu rusku salatu od čipsa od povrća, burek od guščje džigerice sa izobiljem crnih tartufa, skoro pa zaboravljenu kavurmu i još mnogo toga
Gastro pregled: Kvalitet je pobedio kvantitet
Kafići, restorani, barovi... kod nas je uvek svuda puno i vrvi od gostiju. I kad se ima para i kad se nema, u Srbiji se u lokalima sedi satima, jede, pije, slavi, smeje, svađa…
Bira se novi najbolji somelijer u Srbiji
U finalu, sa početkom u 16.30 časova u Hajatovoj sali Elingtons, publika će imati prilike da uživo na bini gleda tri najbolja takmičara
30 sudija iz celog sveta ocenjuje balkanska vina
Među sudijama na Open Balkan Wine Trophy biće i neka od najpoznatijih vinskih ličnosti iz regiona i celog sveta
Wine Vision by Open Balkan: Vinski svet na dlanu
Program radionica i masterklasova ove godine je izuzetno bogat, od degustacije kineskih vina do razgovora o kultnim vinima iz našeg regiona
Veliki šefovi sveta okupili su se u u Istanbulu
Jedno od najvećih kulinarskih imena koja su se ove godine pojavila u Istanbulu je Eduard Ksatruč, šef restorana Disfrutar u Barseloni
Najveći falsifikator vina vratio se starom poslu!
Rudi Kurnijavan, protagonista dokumentarca Sour Grapes, sada sasvim legalno falsifikuje vina i demonstrira svoju veštinu na bogataškim zabavama
Gastro pregled: Stiže Mišlen, samo što nije!
Ugostitelji se nisu uspavali, i izostanak zvezdica i sumnje oko izbora nisu ih sprečili da budu bolji, kreativniji i ozbiljniji, da rade na poboljšanju servisa, redovnoj promeni ili osvežavanju jelovnika, obučavanju zaposlenih…
Otvorena izložba Vinski letopis Srbije
Izuzetno dobro posećeno otvaranje pokazalo je veliko zanimanje javnosti za našu vinsku istoriju i za najnovije naučne domete u ovoj oblasti
Festival rakije i rok muzike
Osim tradicionalnih rakija od šljive, dunje, kruške i kajsije, gosti će moći da probaju i neke potpuno nove ukuse
Otvorene su prijave za Dekanterove nagrade
Vina će naredne godine ocenjivati više od 200 sudija, 37 predsednika regionalnih sudijskih panela i četiri kopredsednika žirija
Velika Plana dobila je prvu vinoteku i vinski bar
Akcenat je na vinima iz srpske ponude, kojoj su pridodata i vina iz Italije, Francuske, Španije, pa i daleke Gruzije
Moet & Chandon lansirao šampanjac najviše klase
Etiketa Collection Impériale Création No. 1 napravljena je u sklopu proslave 280 godina postojanja čuvene vinarije
Gastro pregled: Napolitane su zavladale Beogradom
Prestonica Srbije danas ima podjednako dobre pice kao u Napulju, ali su im cene ponekad više nego u najboljim picerijama u Evropi
Veliko priznanje u Londonu za Podrum Palić
Kako navode u Podrumu Palić, IWSC - Club Oenologique i njihove sudije na ovaj način su prepoznali i među žestokom konkurencijom, nagradili posvećenost najvišem kvalitetu, komunikaciju sa kupcima i unapređenje procesa proizvodnje u svakom mogućem smislu.
«
‹
34
35
36
37
38
39
40
41
42
›
»