MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Hrabrost za velike stvari
Intervju: Darko Matijašević, vinar
Esta Rose 2022 – letnji adut kuće Imperator
U Imperatoru kažu da se Esta Rose dobro uparuje sa brusketama, pastama sa crvenim sosom, jednostavnim picama kao što su margarita i kaprićoza, rečnom ribom i mnogim drugim jelima sa letnje i jesenje trpeze
Ovorena prva škola za pica majstore u Srbiji
Škola praktično radi od proleća ove godine i pokrenuta je u saradnji sa poznatom napuljskom asocijaciom picajola A.P.N. (Associazione Pizzaiuoli Napoletani)
Kuvanje je sreća
Ekskluzivno: Eduard Ksatruč, Disfrutar, Barselona
Pomeranje granica luksuza
Održan svetski samit somelijera za vodu
Somelijeri specijalizovani za vodu kadri su čak i da preporuče uparivanja sa hranom, baš kao i somelijeri za vino
Gastro pregled: Ništa bez gazde!
Ugostiteljska industrija kreće se ka restoranima u kojima je atmosfera među gostima i osobljem prisnija, i gde šef praktično poznaje gosta
Ana Roš odustala od restorana u Istri!
Razlog za takvu odluku je neslaganje sa investitorima oko vizije restorana
Letnji muzički spektakl na Rajačkim pivnicama
- Dođite i podelite sa nama čaroliju Rajačkih pivnica. Uživajte u kulturnim sadržajima, muzici, vinu i dobrom raspoloženju na ovom festivalu – poručuju organizatori,
Plesan napada vinograde u Bordou
- Nijedan vinogradar ne seća se ovako nečeg: plesan ne štedi nikoga i neverovatno se raširila – navela je u saopštenju za medije Poljoprivredna komora Žironde (CA33)
Vikend u znaku grašca
Ljubitelji grašca imali su priliku da uživaju u vinima iz dvadeset vinarija sa Fruške gore i iz cele Srbije
U Novi Sad na grašac!
Drugi Festival grašca, manifestacija posvećena sorti od koje se prave izvrsna i svetski poznata vina, biće održan u subotu, 8. jula na Bulevaru Mihajla Pupina 18, odnosno na platou preko puta Dunavskog parka.
Rapsodija u četiri ruke
U četiri ruke, šefovi Moses Džejlan, dobitnik dve Mišlenove zvezde i Mihael Golenc, šef restorana Alfred Keller, priredili su večeru za dugo pamćenje
Francuzi prepolovili potrošnju crvenog vina!
Mladi Francuzi sve više piju bezalkoholna pića, a broj konzumenata vina uzrasta od 18 do 35 godina opao je za 7% između 2011. i 2021. godine
Veliko priznanje za penušavac iz Engleske
Patrik Šmit MW, predsednik žirija u kome je pored njega bilo još pet nosilaca titule Master of Wine, ocenio je da nagrađeno vino ima izuzetan sklad aroma kuvanih jabuka, svežeg hleba i lisnatog testa, kao i britku i suvu završnicu
«
‹
41
42
43
44
45
46
47
48
49
›
»