MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Pedro Paskal promoviše čileanski sovinjon blan
Paskal će do 27. avgusta promovisati vino Reserva Especial Sauvignon Blanc, koje vinarija opisuje kao "đavolski osvežavajuće"
Migel Tores: Zaustavimo ludilo klimatskih promena!
- Često me pitaju koje je najveće iskušenje za vinski sektor, i uvek, bez zrna sumnje, odgovaram da su to klimatske promene – govori Tores
U Pompejima se pekla pica?
Jelo prikazano na freski naslikano je na zidu kuće koja se nalazila blizu jedne od pekare koja je opskrbljivala stanovnike grada uništenog u erupciji Vezuva 79. godine nove ere, a arheolozi su ga pronašli tokom nedavnih radova u centru Pompeja
Džensis Robinson lansirala katalog starih loza
Puštanje u rad sajta Old Vine Registry vrhunac je dugogodišnje inicijative Džensis Robinson, koja je pre više od 15 godina počela da piše o baštini starih loza
Porto Montenegro dočekuje vinsku elitu
Organizatori kažu da je, ako je suditi po preliminarnoj listi vinarija-izlagača, pred nama najbolji dosadašnji SuperWine
Vinski šou sa dronovima na nebu iznad Bordoa
Dronovi su u savršenoj koordinaciji pravili očaravajuće i složene oblike na nebu, od elegantnih vinskih čaša, preko buradi i grozdova, do složene animacije točenja vina
Vino smanjuje smrtnost od srčanih bolesti
Laka do umerena konzumacija vina ima pozitivan uticaj na zdravlje, pokazala je studija, tako što, na primer, smanjuje nivo "lošeg" holesterola i unapređuje dugoročnu prognozu za one koji su u većem riziku od infarkta
Prvi Hyatt u Crnoj Gori
Hyatt Regency Kotor Bay Resort smešten je na Markovom rtu, lokaciji koja je prepoznata kao prirodno lečilište
Kopenhagen krije najbolju vinsku kartu na svetu
Kako prenosi Decanter, na takmičenju koje postoji od 2018. a sve do ove godine mahom se bavilo nordijskim restoranima, konkurencija je bila žestoka
Ugostiteljstvo se menja munjevitom brzinom
Učesnici su izdvojili ključne trendove i dešavanja, za koje smatraju da će u ovoj i narednoj godini trasirati put razvoja ugostiteljsta
Najbolji restoran na svetu je Central iz Lime
Restoran Central vode šefovi Virhilio Martinez i Pia Leon, koji već petnaest godina usavršavaju peruansku visoku kuhinju
Jedinstveno vinsko i gastro veče na ostrvu Lošinj
Program će početi masterklasom šampanjca koji će voditi Antoan Rolan-Bilekar, član šeste generacije čuvene francuske porodice
Najbolji grašci po izboru žirija GROW du Monde
Treći GROW du Monde biće održan u Mađarskoj 2024. godine, a ovo su vina koja su kvalitetom i karakterom privukla pažnju sudija na ocenjivanju u Kutjevu.
Jedanaesta Mišlenova zvezda za Hrvatsku
Restoran Korak nalazi se u sklopu porodične vinarije i predstavlja iskorak na gastro sceni Plešivice, koja je tokom poslednje decenije postala jedna od najzanimljivijih vinskih regija u Hrvatskoj
Dva trofeja i 31 zlato za Srbiju na 12. BIWC-u!
Srbija je na najvećem balkanskom vinskom takmičenju osvojila dva trofeja, i to za najbolje belo vino od autohtonih sorti (Vinčić Grand Fru 2020), i za jedno od dva najbolja polusuva vina (Despotika Nemir 2022)
«
‹
42
43
44
45
46
47
48
49
50
›
»