MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gastro pregled: Ako je verovati meteorolozima…
Uz dodatni posao koji stvara zaposlenima, koji se i bune i negoduju zbog unošenja i iznošenja bašti i brisanja stolova i stolica, kiša ugostiteljima donosi i manju zaradu na početku sezone
Gastronomski raj na bregu iznad Dunava
Kako smo se uverili u sredu uveče, u restoranu Fleur de Sel akcenat je stavljen na izvanrednu hranu, jedinstvene i pažljivo odabrane i uparene namirnice u atraktivnoj i katkad neočekivanoj izvedbi
Nanočestice zlata za bolju aromu vina
Kako su pokazali rezultati istraživanja, nanočestice zlata uklonile su do 45% vodonik-sulfia iz vina, a ovaj tretman je efikasan i u uklanjanju složenijih sumpornih jedinjenja kao što je metan-etiol
Novi početak splava Viva
Promene u meniju praćene su i osveženim dizajnom lokala, pa je tako od prepoznatljivog narandžastog objekta Viva postala upečatljiv crveni splav sa dosta cveća, i bez slobodnog stola u letnjim mesecima, a naročito vikendom
Najbolja vina, autentična hrana, i gosti iz celog sveta
Na događaju kome su prisustvovali predstavnici 62 vinarije, 13 destilerija i 7 distributera, ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković istakla je da je Wine Vision by Open Balkan mnogo više od sajamske manifestacije
Otvara se prvi Hyatt resort u Crnoj Gori
Gastro pregled: Idete li u hotelske restorane?
Veliki broj restorana sa Mišlenovim zvezdicama smešten je upravo u hotelima, kao i neki od najboljih svetskih barova, i po pravilu, u njima se traži mesto više, a rezervacija je neophodna
Udruženje Balkanska vina - novi most saradnje
Simpozijum održan u Skoplju bio je kulminacija jednonedeljnog putovanja, gde su renomirani svetski vinski novinari posetili šest država Zapadnog Balkana
GROW du Monde ove godine u Hrvatskoj
Grašac je regionalna sorta ogromnih potencijala i bogate istorije, a sam naziv takmičenja, GROW, predstavlja akronim sastavljen od različitih naziva grašca: Graševina, Olaszrizling i Welschriesling
Bagrina: cvetna tajna istočne Srbije
Nakon dugog perioda koji je bagrina provela u poluzaboravu i na putu ka potpunom nestajanju, bagrina je ušla u fokus javnosti, što kroz hit seriju Tajna vinove loze koja je prikazana pre dve godine, što kroz napor vinara i vinskih stručnjaka da je vrate na zasluženo mesto na vinskoj mapi Srbije
Vino, kotlići, smeh i fruškogorski drumovi
Uprkos kiši i lošem vremenu, prošlog vikenda, nas petoro kolega, drugara i hedonista iz Vino & Fino redakcije krenuli smo na trodnevnu ekskurziju na Frušku goru, odlaganu puno puta do sada
Desetodnevna fešta u slavu burgera
Desetodnevna fešta predstavlja burgere i burger kulturu, uz deo klasičnog američkog BBQ-a
Nova knjiga o Bordejnu uskoro u našim knjižarama
Bez presedana po obimu i duboko intimnom uvidu u njegov život, ova Bordejnova biografija jedinstveno je svedočanstvo o izuzetnom čoveku, ispisano rečima ljudi koji su činili njegov svet
Vino, more i dobre vibracije
Nakon devet deševanja u potpunosti posvećenih vinskoj eleganciji, došlo je vreme, navode organizatori, da SuperWine svojim desetim izdanjem i zvanično potvrdi da je iz avangarde prešao u klub klasika
Vinski spektakl u srcu Zrenjanina
Na četvrtom Banatskom festivalu vina, svoje etikete predstavilo je više desetina vinarija iz Srbije i regiona, na zadovoljstvo zaista velikog broja posetilaca
«
‹
44
45
46
47
48
49
50
51
52
›
»