MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Otvorena prva škola za pica majstore u Srbiji
Edukativni centar za pica majstore, Pizzaiuoli school, pokrenut je u saradnji sa cenjenom Asocijacijom pica majstora iz Napulja (Associazione Piz
Velike vinske kuće Bordoa dolaze u Beograd
Salon automobila Delta Motorsa na jedan dan će udomiti predstavnike nekih od najistaknutijih vinarija iz Bordoa i drugih vinskih regija Francuske:
Počela saradnja Tikveša i inovatora Đovanija Bigota
- Ovo je prilika da se razmene savremena svetska iskustva i prakse za proizvodnju zdravog, kvalitetnog grožđa od koga se proizvode vrhunska vina – navode u Tikvešu
Zlatna vina Srbije na okupu u Madlenijanumu
Inauguralni događaj ima za cilj da po prvi put okupi na jednom mestu vinarije čija su vina osvojila zlato na svetskoj sceni
Prvo na Festu, pa u restoranu Vanje Puškara
Salon vina u znaku mimoza
U organizaciji kuće Compania de Vinos Montenegro i hotela Lazure Meljine, svet ekskluzivnih vinskih nota (i ne samo vinskih) uz prisustvo 45 izlagača iz regiona i Evrope predstavljen je 17. i 18. februara
Stare sorte su najbolji “lek” za klimatske promene
Migel Tores, pripadnik četvrte generacije vinara u slavnoj kući Familia Torres, ispričao je da je traganje za zaboravljenim sortama ključ za bolje vinarstvo u budućnosti
VISOKA KUHINJA NA VRHU SRBIJE
Dugo već slušamo o bravurama šefova, somelijera i kompletnog osoblja restorana Bacco u nedavno renoviranom hotelu Grand
120 šljivovica na okupu
Prošlogodišnja degustacija šljivovica u vinoteci Wine & Pleasure obuhvatila je 70 rakija, a ove godine za nju je odabrano više od 120 etiketa
Najbolji restoran na svetu bira se u Valensiji
Prošlogodišnji izbor održan je u Londonu, a za najbolji restoran na svetu u 2022. godini izabran je Geranium u Kopenhagenu, na čijem je čelu slavni šef Rasmus Kofoed
Gastro pregled: Izvedite sami sebe u restoran!
Dok je u svetu to potpuno normalno, u našem društvu jedino je odlazak na kafu u solo varijanti, ali samo preko dana, pomalo prihvatljiv
Dva nova nosioca titule Master of Wine
Tokom tačno sedamdeset godina koliko je prošlo od prvog ispita za titulu Master of Wine, 500 ljudi dobilo je mogućnost da svom imenu dodaju skraćenicu MW koja otvara sva vrata u svetu vina
Novi putevi za srpska vina
Koževnikova kaže za Vino & Fino da je njena ideja - puna afirmacija vina proizvedenih u Srbiji, koja bi se našla na rafovima mnogobrojnih prodavnica i vinoteka u Rusiji
Šef iz Srbije sudi na Global Chefs Challenge
Dejan je ka Riminiju gde se takmičenje i odigrava krenuo krajem prošle nedelje sa srpskom delegacijom od sedam kuvara koji će se takmičiti za titulu najboljih i to u sve četiri kategorije – senior, junior, vegan i pastry
Vinski skup u Novom Sadu
Pored vinarija sa Fruške gore i iz Šumadije, Župe i drugih vinskih krajeva Srbije, na Wine Fest dolaze i gosti iz Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije...
«
‹
51
52
53
54
55
56
57
58
59
›
»