MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Kuća Tikveš oprašta se od Filipa Kambija
Kambi je, kažu u Tikvešu, skromno i predano pristupao svakom novom projektu, fokusirajući se na njegov autentični potencijal
PREMINUO JE FILIP KAMBI
Vina koja je potpisivao Filip Kambi spadaju među najviše ocenjena na svetu, a 2010. i sam je dobio zvanje enologa godine od kritičara Roberta Parkera
Gastro pregled: Koliko košta doček Nove?
Cena dočeka u prestoničkim restoranima kreće se u rasponu od 50 do 190 evra koliko, u zavisnosti od restorana, morate izdvojiti za pet, sedam ili osam gangova, uglavnom bez vina
Formirano je udruženje istorijskih supertoskanaca
Odluka o stvaranju komiteta obznanjena je na sastanku u Firenci prošle nedelje, a za predsednika novog tela izabran je Paolo Paneral iz vinarije Castellare di Castellina
Gastro pregled: Zvezdice ipak ne sijaju
Zvezdice su izostale, na razočaranje mnogih ugostitelja, a u beogradskom izdanju čuvenog vodiča izdvojeno je 14 prestoničkih restorana, uglavnom onih za koje se i pričalo da su potencijalni kandidati za zvezdu
Vinarija Bibich - oseti vino, oseti Dalmaciju!
U promotivnom video zapisu ove vinarije možete videti nesvakidašnji spoj velike prirodne lepote i ljudske veštine, koji je doveo do stvaranja etiketa koje su utelotvorenje vinske Dalmacije
Počinje nova borba za Mišlenove zvezde u Srbiji
Dan posle lansiranja prvog Mišlenovog vodiča za Beograd, pitali smo trojicu ugostitelja sa Mišlenovog spiska šta dolazak čuvenog vodiča znači za beogradsku gastro scenu i da li su očekivali zvezdu
Lansiran je Mišlenov vodič za Beograd!
Početna selekcija restorana u Beogradu obuhvata 14 lokala, smeštenih u raznovrsne prostore, od tržnog centra do bivše carinarnice
Tri zlata u Briselu za rakije destilerije Zarić
Iz destilerije Zarić poručuju da su ove nagrade dokaz da Srbija ima veliku budućnost kada su u pitanju žestoka alkoholna pića
Uskoro kraj rata između proseka i prošeka?
Zahtev za zaštitu tradicionalnog izraza 'prošek' objavljen je u Službenom listu EU 22. septembra ove godine, iako ga je hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede poslalo još 11. decembra 2013. godine
Gastro pregled: Živele pijace!
Izvesno je da pijace u glavnom gradu polako postaju nova omiljena gastronomska lokacija Beograda
Novogodišnji ručak i koncert u hotelu Hajat
U nedelju, 5. decembra ovaj događaj biće obogaćen Novogodišnjim koncertom koji će početi u 13 časova
Predstavljeno je vino koje nikada ne vidi svetlost
Slovenačka vinarija Radgonske gorice, tvorac ovog jedinstvenog penušavca, odlučila je da „pređe na tamnu stranu“ motivisana naučnim istraživanjima koja su pokazala da izloženost vina dnevnom ili veštačkom svetlu uzrokuje kvarenje arome
Prvi festival Terroirs održava se u subotu
Predstaviće se oko 40 izlagača, među kojima će najviše biti onih iz Srbije – što vinara koji su od početka posvećeni ovoj finskoj filozofiji, što onih koji sa klasičnog postepeno prelaze na ovaj način proizvodnje
Vina sa duhom južne Italije
Vina kuće Fantini predstavila je Đulija Skjoti, ćerka Valentina Skjotija, jednog od osnivača kuće Fantini, uz pomoć enologa Denisa Verdekije
«
‹
52
53
54
55
56
57
58
59
60
›
»