MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Počinje Dekanterovo ocenjivanje - čekamo nove medalje za Srbiju
Rezultati Dekanterovog ocenjivanja biće objavljeni 18. juna. Na ocenjivanju Decanter World Wine Awards 2024 Srbija je osvojila četiri zlatne medalje
Voleo bih da vidim rizling u portfoliju Erdevika
Đorđe Luković, čovek zanimljive biografije koja ga je vodila od pokretanja jedne od prvih vinoteka u prestonici do rada u međunarodnim vodama, od nedavno je deo tima vinarije Erdevik kao somelijer u restoranu ove kuće
Osam 'best buy' vina za prvomajski piknik
U neformalnoj atmosferi uživanja u jednom od najlepših praznika u godišnjem kalendaru najviše će nam prijati vina umerene cene i lake dostupnosti
Pohod stazama crnogorske kratošije - i ne samo nje
Centralna proslava, održena u Vili Gorica pod pokroviteljstvom predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, bila je ujedno i prilika da se progovori o važnosti autohtonih sorti u svetu koji intenzivno traga za autentičnim vinskim iskustvima
Na Salašu 137 izabrana najbolja vina od sile
Kako je i bilo očekivano, sila je još jednom pokazala da može da da izvrsna, lagana, vibrantna i aromatična vina, lako razumljiva konzumentima
Vinski festival velikog srca
Najlepši otvoreni gradski prostor u Zrenjaninu, prefinjeni i romantični ambijent Gradske bašte biće otvoren za sve vinoljupce od 17 časova
Gastro pregled: Kako je bilo na dodeli nagrada čuvene 'žute knjige'
Priznanja Gault & Millau šefovi posebno cene i vole, jer je to baš njihova nagrada, koju nose sa sobom i kada napuste restoran u kome su je zaslužili
Dodeljene su Gault & Millau nagrade za 2025!
U izdanju za 2025. godinu preporučeno je 307 restorana u našoj zemlji, od kojih je jedanaest ovenčano sa tri kuvarske kape i tri restorana sa četiri kape
Pizzeria Di Karpuzzi - Napulj u srcu Dorćola
U piceriji Di Karpuzzi svaka pica je ručno razvijena, sa pažljivo biranim italijanskim sastojcima, balansiranih ukusa i modernog izraza
Japanskom metodom do savršenog brancina
Ike džime (ike jime) je nenadmašna veština koja omogućava nešto za šta je relativno malo ljudi uopšte i čulo van Japana - sazrevanje ribe u komorama
Vinski svet treba istraživati otvorenog uma
Marka Marjanovića odlikuje velika erudicija – iz njegovih odgovora isijavaju i strast prema vinu i prema deljenju te ljubavi sa srpskom vinskom publikom
Šeri: vremeplov u boci
Čuveno vino iz Heresa u Španiji ima tradiciju koja seže sve do drevnih Feničana, a inspirisalo je, doduše ne u savremenom, ojačanom obliku, i Vilijema Šekspira
Salon 5a postao S5 by Angie
Promenu u nazivu restorana prati i novi degustacioni jelovnik inspirisan prolećem
Proglašeni su trofeji i medalje ocenjivanja Vinistra
Po oceni sudija, najbolja malvazija prispela na ovo izuzetno ugledno takmičenje je Justina 2019, malvazija istarska vinarije Ivana Damjanića iz Fuškulina
Spremite se za novi festival džina u Beogradu!
Prvi GinCredible - Beogradski festival džina zakazan je za subotu, 24. maj 2025, i ne možemo da dočekamo da vidite šta smo vam pripremili
«
‹
2
3
4
5
6
7
8
9
10
›
»