MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Novo iz Banoštora: degustacija vina Bikicki
Vinarija sa Fruške gore predstavila je aktuelni portfolio i pohvalila se vestima u vezi sa organskom sertifikacijom svojih vina
Italijanska gastronomija predstavljena u Beogradu
Na sajmu je učestvovalo trideset italijanskih izlagača, od kojih 15 proizvođača vinai i 15 proizvođača kvalitetnih prehrambenih proizvoda
Kipranin pobedio na Balkan Sommelier Challenge!
Takmičarski zadaci u finalu bili su veoma izazovni i puni “trikova” koje su pripremili predsednik žirija Rejmonds Tomsons i njegove kolege
Gastro pregled: Šta se sve dobro nudi na pijacama
Beogradske tržnice na otvorenom (ali i jedna zatvorena pijaca) polako postaju autentični gastronomski centri
Borba za titulu najboljeg balkanskog somelijera
Nakon dugog takmičarskog dana, deset somelijera plasiralo se u polufinale, pokazavši izuzetno poznavanje vina i destilata tokom analize jednog vina i četiri destilata i izazovnih praktičnih zadataka
VINARIJA VERKAT: KORACI OD SEDAM MILJA
Ovako dramatičan skok u kvalitetu od berbe do berbe, možda nikada do sad nije zabeležen na domaćoj vinskoj sceni
Srbija dočekuje najbolje somelijere Balkana!
Srpski predstavnici na takmičenju su Dragiša Damljanović i Đorđe Matić. Na prethodnom takmičenju, održanom 2018. godine, pobedio je naš somelijer Vuk Vuletić
Objavljena je vinska verzija igre Monopol
Među imanjima i lokalitetima predstavljenim u novoj verziji igre u kojoj se igrači bore za finansijski uspeh nalaze se Sent Helena, Kalistoga i Jontvil, neke od najpoznatijih kalifornijskih vinogradarskih zona
Legat 1903 lansirao je svoje prvo vino
Na oko 16 hektara posađeni su vionje, šardone, pino noar, tamjanika i merlo, a za ponovni početak ove vinske priče, Legat vina tržištu su podarila vino Muscat Petit Grain 2021
Prvi srpski zanatski puter
Priča o Žuna maslacu je fenomenalna, zato što tu nema nikakvih grandioznih biznis planova niti glamuroznih promocija
Gastro pregled: Nove domaće i strane zvezde
Brojna iznenađenja i noviteti na gastro sceni
ŠTA SE VALJA IZA TOPLIČKOG BREGA?
Nakon kabernea i prokupca, vinarija Doja ovim merloom zatvara svoju izvanrednu trilogiju premijum serije Breg
Novosadski salon vina održava se 11-12. novembra
Salon se ove godine održava posle dvogodišnje pandemijske pauze i očekuje se da na njemu domaći vinari pokažu da su iz veoma izazovnog perioda izašli još jači, ambiciozniji i kreativniji
PLAVA ZVEZDA SA DUNAVA
Na degustaciji organizovanoj samo za profesionalce iz vinskog biznisa predstavile su se 52 vinarije iz osam zemalja, a Gilbi je održala tri masterklasa na kojima je predstavila frankovku u svim njenim oblicima
Vanja Puškar u seriji ‘Zero Waste Chef’
Serija ima 12 epizoda, a u trećoj epizodi, koja će biti emitovana 22. oktobra, glavni protagonista biće Vanja Puškar, jedan od najtalentovanijih šefova u Srbiji i utemeljivač koncepta New Balkan Cuisine
«
‹
60
61
62
63
64
65
66
67
68
›
»