MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Priča o čaju
Ova priča počinje u Kini, veoma davno, negde oko 2737. godine pre naše ere. I protkana je, kao, valjda, i sve dobre priče, simpatičnim, romantičnim legendama neproverive istinitosti
Mišlenov vodič se posle 16 godina vratio u Austriju
Mišlenov vodič za Austriju je izlazio od 2005-2009. godine, nakon čega je izdanje ukinuto a restorani u Beču i Salcburgu recenzirani su u kolektivnom izdanju MICHELIN Guide Main Cities of Europe
Tropski kokteli i kineska kuhinja
Idol radi od utorka do nedelje kao restoran, dok se ponedeljkom i svakim drugim danom posle 21 sat pretvara u koktel bar sa autentičnim barskim zalogajima
Šef Vanja Puškar otvara novi restoran!
Ime restorana biće Vid, nazvano po Vidovoj travi, a nalaziće se u poslovnoj zgradi na Slaviji, u ulici Svetog Save
Više od 4.000 vinograda u registru starih loza
Međunarodna organizacija za vinovu lozu i vino (OIV) nedavno je donela rezoluciju o potrebi promovisanja i podstreka katalogiziranja starih vinograda i čokota, u skladu sa misijom Registra starih loza
Vinsko srce Dorćola
Dorćolska vinoteka Berba nudi pažljivo birana vina, ručno duvane vinske čaše čuvenih brendova, vrhunske asesoare, degustacije, radionice…
Mladi šef iz Beograda pobedio na prvom Sarma izazovu
Celodnevno druženje u predivnom ambijentu Mokrin House-a proteklo je u sjajnoj atmosferi, a prema rečima organizatora i idejnog tvorca takmičenja, freelance kuvara Srđana Jerinkića, broj okupljenih na finalu prevazišao je sva očekivanja
Vladari vinske vlogosfere
Umeju da govore o vinu, imaju široko znanje i proširuju ga putujući po celom svetu, zanimljivi su i neumorni: vodeći vinski influenseri imaju, zaista, posao iz snova
Muskat: moderna kuhinja i srpska tradicija
Na svakom od tanjira, Ljubiša je izvukao maksimum iz namirnice – šargarepa je bila puna ukusa i slasti, celer kremast i aromatičan, a praziluk divno zapečen, slatkast, na bogatoj kremi i sosu, sa krckavim semenkama pečene heljde
14. BIWC održaće se u postojbini sorte ksinomavro
14. BIWC zakazan je za 28-30. maj 2025 i biće, kako su objavili organizatori, održan pod pokroviteljstvom grada Nause
Il’ je sa đubekom, il’ je sa biljnim sirom?
Video koji je Ratkovčanin objavio na instagramu izazvao je buru na mrežama, a ispod njega već danima niže se više od hiljadu komentara
Vinski svet treba istraživati otvorenog uma
Intervju: Marko Marjanović, dobitnik nagrade za somelijera godine 2024. u izboru Vino & Fino Awards
Sake, piće koje osvaja svet, slavi se i u Beogradu
Sajt Drinks Business objavio je tekst o evropskom takmičenju somelijera održanom u glavnom gradu Srbije, sa akcentom na promociju japanskog nacionalnog pića
Psi u borbi protiv bolesti i štetočina vinove loze
Nova istraživanja donela su dokaze da bi obučeni psi mogli u budućnosti doneti veliku korist vinogradarima
Riblja čorba i kadarka
Videćemo da je kadarka najlepša kada se posluži uz mađarska jela sa paprikom, kao što je riblja čorba. I nasuprot tome – riblja čorba postaje zaista autentična ako je prati čaša kadarke
«
‹
3
4
5
6
7
8
9
10
11
›
»