MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
VINSKA SRBIJA NA OKUPU
Banket hala hotela Crowne Plaza sinoć je ugostila veliki deo vinske Srbije, koja je došla da zajedno sa nama proslavi deset godina magazina Vino & Fino, da čestita dobitnicima naših decenijskih i godišnjih nagrada, i da uživa u izvanrednoj selekciji srpskih vina
Tri vinarije koje su obeležile deceniju
Na proslavi u beogradskom hotelu Crowne Plaza tri važne vinske kuće, Aleksandrović, Kovačević i Radovanović, dobile su priznanja za vinarije decenije
Godišnje i decenijske nagrade našeg magazina
Na svečanoj dodeli nagrada u beogradskom hotelu Crowne Plaza upravo su objavljeni dobitnici nagrada za vina koja su u 2021. ostavila najsnažniji utisak, za vinare koji su ih pravili i za jednog novinara koji je britko i znalački pisao o tim vinima, za ugostitelje koji su nas impresionirali...
Kuća Tikveš oprašta se od Filipa Kambija
Kambi je, kažu u Tikvešu, skromno i predano pristupao svakom novom projektu, fokusirajući se na njegov autentični potencijal
PREMINUO JE FILIP KAMBI
Vina koja je potpisivao Filip Kambi spadaju među najviše ocenjena na svetu, a 2010. i sam je dobio zvanje enologa godine od kritičara Roberta Parkera
Gastro pregled: Koliko košta doček Nove?
Cena dočeka u prestoničkim restoranima kreće se u rasponu od 50 do 190 evra koliko, u zavisnosti od restorana, morate izdvojiti za pet, sedam ili osam gangova, uglavnom bez vina
Formirano je udruženje istorijskih supertoskanaca
Odluka o stvaranju komiteta obznanjena je na sastanku u Firenci prošle nedelje, a za predsednika novog tela izabran je Paolo Paneral iz vinarije Castellare di Castellina
Gastro pregled: Zvezdice ipak ne sijaju
Zvezdice su izostale, na razočaranje mnogih ugostitelja, a u beogradskom izdanju čuvenog vodiča izdvojeno je 14 prestoničkih restorana, uglavnom onih za koje se i pričalo da su potencijalni kandidati za zvezdu
Vinarija Bibich - oseti vino, oseti Dalmaciju!
U promotivnom video zapisu ove vinarije možete videti nesvakidašnji spoj velike prirodne lepote i ljudske veštine, koji je doveo do stvaranja etiketa koje su utelotvorenje vinske Dalmacije
Počinje nova borba za Mišlenove zvezde u Srbiji
Dan posle lansiranja prvog Mišlenovog vodiča za Beograd, pitali smo trojicu ugostitelja sa Mišlenovog spiska šta dolazak čuvenog vodiča znači za beogradsku gastro scenu i da li su očekivali zvezdu
Lansiran je Mišlenov vodič za Beograd!
Početna selekcija restorana u Beogradu obuhvata 14 lokala, smeštenih u raznovrsne prostore, od tržnog centra do bivše carinarnice
Tri zlata u Briselu za rakije destilerije Zarić
Iz destilerije Zarić poručuju da su ove nagrade dokaz da Srbija ima veliku budućnost kada su u pitanju žestoka alkoholna pića
Uskoro kraj rata između proseka i prošeka?
Zahtev za zaštitu tradicionalnog izraza 'prošek' objavljen je u Službenom listu EU 22. septembra ove godine, iako ga je hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede poslalo još 11. decembra 2013. godine
Gastro pregled: Živele pijace!
Izvesno je da pijace u glavnom gradu polako postaju nova omiljena gastronomska lokacija Beograda
Novogodišnji ručak i koncert u hotelu Hajat
U nedelju, 5. decembra ovaj događaj biće obogaćen Novogodišnjim koncertom koji će početi u 13 časova
«
‹
79
80
81
82
83
84
85
86
87
›
»