MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Počelo je veliko ocenjivanje balkanskih vina!
Takmičenje BIWC svake godine raste po značaju i broju prispelih uzoraka, a od prošle godine uveden je sistem rotacije gradova-domaćina
Restorani i kafići od sutra mogu da rade do ponoći
Novo radno vreme restorana i kafića je do ponoći, a odluka stupa na snagu 1. juna i ne odnosi se samo na bašte već će gosti moći da borave do tog vremena i unutra u restoranima
Visoke ocene u SAD za vina kuće Stobi
Poeni i uspeh će zvanično biti objavljeni u junskom izdanju časopisa Wines & Spirits, a u kući Stobi ističu da su ponosni na to što uspeli da pokažu svetu da se u Severno Makedonijj proizvode kvalitetna vina
En Primeur 2020, drugi deo: Veština degustacije
Testiranje en primeur vina namenjeno je vinskim profesionalcima. Kada bi ljubitelji takva vina probali, verovatno bi ih ocenili lošom ocenom
Gastro pregled: Lepo vreme i lepe vesti
Iako još nema ni tragan ni glasa od Mišlena u Srbiji, prošla nedelja nekako je bila u znaku njegovih zvezdica. U Euronewsu, na dan kada je ova medijska kuća dobila i srpsko izdanje, izašao je veoma dobar tekst o favoritima za srpsko izdanje vodiča
En Primeur 2020, prvi deo: Godina kontrasta
2020. godinu ćemo pamtiti… znate već kako. Deluje, međutim, da ćemo narednim decenijama u vinima berbe 2020. iz Bordoa zaista uživati
Blatina i u čaši i na slikarskoj četkici
Mira Kovačević ispričala je za Vino & Fino da je na ideju da počne da se bavi ovom izazovnom tehnikom - u kojoj nikada nema garancija kako će vinorel izgledati posle tri ili šest meseci ili više godina, jer je vino nepostojana i „prevrtljiva“ boja! – na putu kroz vinsku Hercegovinu
Slavni italijanski šef gostovao u Beogradu
Specijalna večera poslužena je dva dana zaredom, a na meniju su se našli odabrani delikatesi poput telećeg obraza sa dimljenim krompirom i džemom od paradajza
Komplimenti za srpska vina u Fajnenšl Tajmsu
Novi hotel na Jadranu je najbolje mesto za isprobavanje regionalnih vina, navode u tekstu u kome su vina iz Srbije dobila lepe komplimente, a pomenuta je i naša autohtona sorta vinove loze
Počinju Dani tamjanike
Sa željom da se promoviše ova tradicionalna sorta u Srbiji, ali i srpske vinarije koje proizvode vino prepoznatljivih aroma, u organizaciji tima Lady of Wine od 28. do 30. maja održaće se Dani srpske tamjanike
Euronews o Mišlenovim favoritima u Srbiji
Džez je pasionirani zaljubljenik u vino i meso, a na njegovoj ultimativnoj listi restorana, potencijalnih kandidata za Mišlenovu zvezdu u Srbiji nalazi se odličnih pet: Salon 1905, Langouste, Homa, Enso i Magelan
Jubilej najčuvenije vinske degustacije u istoriji
Današnje mlađe generacije vinoljubaca, koje uživaju u vrhunskim vinima Novog sveta isto kao i u francuskim vinima, teško mogu i da zamisle kakva je drama pratila najpoznatiju degustaciju vina u prošlom veku
Beogradski restoran - dobitnik prestižne nagrade
Ove godine, umesto rang liste od hiljadu najboljih restorana, dodeljene su nove posebne nagrade ugostiteljima koji su i pored pandemije, zaključavanja i zatvaranja, imali hrabrosti da nastave da se bore za svoju profesij
LAJVER VINA: OTMENOST I KARAKTER
U tri vođene degustacije u hotelu Kristal, ugostitelji, somelijeri, trgovci vinima i novinari imali su priliku da se upoznaju sa teroarom Seksarda
Čak 22 nove medalje za vina kuće Tikveš!
Od početka godine kuća Tikveš osvojila je više od 50 nagrada na najprestižnijim vinskim takmičenjima širom sveta
«
‹
90
91
92
93
94
95
96
97
98
›
»