MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gastro pregled: Barmeni i kuvari idu na more
U odlivu kadrova na sezonski rad najviše prednjače barmeni, i to pogotovo ove godine, budući da od početka pandemije oni i najviše ispaštaju zajedno sa ostalim kolegama zaposlenim u klabing industriji
Srećan vam Dan šardonea!
Šardone je najzastupljenija bela sorta vinove loze na svetu sadi se u gotovo svim vinskim regijama planete. Razlog za ovo delimično leži i u sposobnosti šardonea da se prilagodi najrazličitijim podlogama i klimatskim uslovima
Najbolja hrvatska vina na okupu u Zagrebu
Kao i prethodnih godina, pre same manifestacije biće održano dvadesetak vinskih radionica. Od 28. maja do 2. juna će se kroz radionice predstaviti autohtone hrvatske sorte kao što su babić, dobričić, pošip i tribidrag,
TROFEJI I VELIKA ZLATA ZA SRPSKA VINA
Svečano proglašenje pobednika po kategorijama, kao i dodela nagrada, zakazani su za subotu 22. maj
Volite li mohito koktel?
Za margaritom slede mohito i pinja kolada, a na četvrtom mestu je malo "ozbiljnije" mešano piće koje ne asocira na tropske plaže - Old Fashioned
Salon vina Kragujevac zakazan je za 18. jun!
Organizatori kažu da je, prema dosadašnjim prijavama, interesovanje za učešće na Salonu veliko - za sada se prijavilo više od 90 vinarija i 15 proizvođača hrane
Bili Guld: U Srbiji rakija postaje umetnost
Iako je rakija BELA bila povod za priču sa Guldom, veliki deo intervjua posvećen je fenomenu srpske rakije i odluci Gulda da se do fanatizma posveti promocji ovog pića u SAD
Zlato na IWC za karmener kuće Chateau Kamnik!
Ilija Iki Malinkovski, vlasnik vinarije Chateau Kamnik, kaže za Vino & FIno da je oduševljen time što je prvo sortno vino od karmenera koje su napravili osvojilo ovako visoko priznanje
Gastro pregled: Nova, a zanimljiva mesta u Beogradu
U nedelji za nama smenjivali su se i sunce i kiša, ali su ugostiteljski objekti bili doslovno puni, i napolju, i unutra, a deluje i kao da su novi restorani počeli naglo da se otvaraju u našoj zemlji
Vino Terrasse a l’Ombre predstavljeno u regionu
Zasluga za stvaranje vina Terrasse à l’Ombre pripada enološkom timu koji predvodi glavni enolog Marko Stojaković, koji kreira i ostala vina uz savete Filipa Kambija
Rakija poskupljuje, a viski i rum pojeftinjuju!
Akciza na viski i druga jaka alkoholna pića, sa izuzetkom domaće rakije, trenutno se plaća 348.17 dinara po litru, a po usvajanju novog zakona iznos akcize biće isti za sva destilovana pića sa više od 40% alkohola
Čuveni šef nudi besplatan obrok vakcinisanima
Pravo na bonus klopu u nekom od Andresovih čuvenih restorana imaju svi koji su vakcinisani posle 8. maja
Pet saveta za upotrebu ostataka vina
Predlažemo vam pet načina da iskoristite vino i ujedno obogatite trpezu!
EU od 2023. dozvoljava prodaju razvodnjenih vina
Savetnik Evropske federacije vina sa geografskim poreklom (EFOW) Danijela Ida Zandona rekla je da će biti omogućeno da se vinom nazivaju i pića sa minimalnim procentom alkohola
Gastro pregled: Vakcina uz gulaš i vola sa ražnja
I dok je kod nas meso uvek i zauvek glavna tema svih razgovora, pa čak i onih o vakcinaciji, u svetu se sve više izbacuje iz upotrebe, a sve je i veći broj deklarisanih vegana na planeti
«
‹
91
92
93
94
95
96
97
98
99
›
»