MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Milion dolara za Petrus koji je boravio u svemiru
Boca koja se nudi na prodaju jedna je iz paketa od 12 flaša iz iste berbe koje su poletele u svemir 2019. u sklopu misije po imenu WISE
TRAMINAC ANTE MILIĆEVIĆA JE NAJBOLJI U HRVATSKOJ
Izvanredni traminac osvojio je čak 96.66 bodova i tako pobedio u konkurenciji od 87 uzoraka iz Hrvatske i tri iz susedne Mađarske
Čuveni restoran od sada ima samo veganski meni
Još uvek nije poznato koja će jela biti na meniju veganskog Eleven Madison Parka, a ipak, restoran neće biti u potpunosti veganski, jer će služiti mleko i med za kafu i čaj
Bajkoviti vinski šato nikao je u srcu Kine
Hotel je nastao u saradnji hotelskog lanca Hilton i australijske vinarije Hollick koja se može pohvaliti da čak 19 vina iz svog portfolija od 32 etikete redovno izvozi u Kinu
Posle plavog, na tržište je stiglo i ljubičasto vino!
Ova etiketa lansirana je još 2019. godine, a u međuvremenu, nakon početnog uspeha kupaže, u prodaju je pušten i suvi, naravno ljubičasti, penušavac
Recepti za pet sjajnih uskršnjih kolača
Filip Ćirić, šef i vlasnik restorana Homa i Homa Bistrot odlučio je da nam otkrije recepte za čak pet različitih vrsta sitnih kolača koji se trenutno nalaze na meniju njegovog fine dining restorana Homa
Gastro pregled: Uskoro se otvaraju restorani!
Valjda će se situacija konačno normalizovati do leta, od koga svi dosta očekuju, i gosti, i ugostitelji. Možda i previš
Borba protiv gladi je borba protiv sistema
Među solidarnim kuvarima je i dosta profesionalnih kuvara, ali budući da se koncept same organizacije zasniva pre svega na solidarnosti među ljudima, odnosno pojedincima, aktivisti nemaju direktnu komunikaciju sa restoranima
Idealna vina za roštilj
Hrana sa roštilja traži i dobro vino, a mi vam nudimo kratak vodič za uparivanje delicija sa grila i različitih vrsta vina
Italijanski šef stvorio tečnu karbonaru sa nula kalorija!
I pre nego što je došao do destilata karbonare, Braski je već eksperimentisao sa transformacijom čvrste u tečnu hranu sa plavim patlidžanom
Semijon - junak najboljeg vinskog snimka na svetu
Takmičenje Pink Lady Food Photographer of the Year, u okviru koga se, pod pokroviteljstvom čileanske vinarije Errazuriz, održava i takmičenje za najbolju vinsku fotografiju godine, ušlo je u desetu godinu postojanja i svake godine stiče sve veći ugled
Kurt Rasel: od akcionog filma do pino noara
Kurt Rasel je nedavno dao intervju za Wine Spectator u kome je ispričao mnogo toga o svojoj vinskoj strasti
DALMATINSKA VINSKA ROMANTIKA
Vina Testament nastala su jedinstvenom kombinacijom suvog tla i lokalne mikro-klime, kao „testament“ tradicije proizvodnje koja datira na prostoru Dalmacije još od drevnih rimskih vremena
Požar u libanskom restoranu u Beogradu
Požar je dosta brzo lokalizovan, a zaposlenom radniku koji je prilikom eksplozije povređen ukazana je pomoć. Restoran, kako saznajemo, neće raditi do daljnjeg,odnosno dok se ne sanira šteta
Internet prodaja (ni)je bauk
U petak, 23. aprila održan je veoma uspešan vebinar pod nazivom Online prodaja vina, namenjen pre svega malim vinarijama voljnim da uspešno zakorače svet internet prodaje
«
‹
92
93
94
95
96
97
98
99
100
›
»