MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Svemirski fine dining
Izrada jela namenjenih uživanju u svemiru za Marksa je bila mukotrpan posao, kako je objasnio za Fine Dining Lovers, i to pre svega jer je bio primoran da radi sa dosta ograničenja
Rubin dobio priznanje ‘Miljenik potrošača’
Nominovani su najpoznatiji brendovi koji se mogu naći na tržištu Srbije, bez obzira na njihovo poreklo ili poreklo kompanije u čijem vlasništvu se nalaze
Gastro pregled: Lepo vreme i tračak optimizma
Od početka pandemije, mnogo lokala se zatvorilo, i kod nas i u svetu, ali i zanimljivo, dosta njih se i otvorilo. Sigurno je i da je pandemija doprinela ponovnom oživljavanju trenda brze hrane i dostave
ILE DE FRANCE SIREVI NA MENIJU ASTRONAUTA!
Bon appétit i vidimo se u svemiru! - napisao je Peske kraj fotografije sa Ile de France sirevima. Njegov status postao je viralan, prikupivši skoro 100.000 lajkova!
Prodaja šampanjca raste: počinju 'lude dvadesete'?
noge prognoze govore da će nakon sumornog perioda pandemije uslediti raskošne, ekscesivne "lude dvadesete" obeležene hedonizmom i blistavim zabavama, a prodaja šampanjca ukazuje na to da ovakva proročanstva nisu daleko od istine
U prodaji je poslednja knjiga Entonija Bordejna
Autori su Bordejn i njegova dugogodišnja saradnica Lori Vulever. Njih dvoje su još u martu 2017. godine počeli da rade na ovoj knjizi, ali su ozbiljno prionuli na posao tek nekoliko meseci pre njegove smrti u junu 2018
Najveći vinski prevarant proteran je iz Amerike
Kurniavanova prevarantska šema pretrpela je prvi udarac 2007. godine, kada je kuća Christie's u Los Anđelesu obustavila aukciju vina kuće Chateu Le Fin, na zahtev ove vinarije koja je navela da su posredi falsifikati
Besplatan vebinar o onlajn prodaji vina
Vebinar će obuhvatiti teme kao što su organizovanje onlajn prodaje vina, kako dopreti do kupaca, efikasnog korišćenja društvenih mreža, kako napraviti funkcionalan sajt, i druge relevantne teme
Burgeri od leblebija na putu da osvoje svet
Od organizacije koja je donosila voće i povrće od lokalnih farmera do visoko automatizovanog veganskog restorana brze hrane dovoljno je da prođe svega pet godina
Gastro pregled: Ni da rade, ni da ne rade
Ugostitelj koji nema baštu praktično je završio svoju karijeru, mada i ovi koji je imaju, kada pogledaju vremensku prognozu za naredni period, sigurno pomisle da je bolje da je nemaju
Nova ’bag in box’ ponuda vinarije Drašković
U vinariji Drašković odlučili su da ponude našoj vinskoj javnosti belo i crveno vino u atraktivnom pakovanju zanimljivog dizajna Vladana Stanojlovića Kike, u formatu od 3 litre
ORGANSKI SERTIFIKAT ZA VINA VINARIJE IVANOVIĆ
Ceo proces započeo je Ivanov otac Dragoslav Gaga Ivanović, nedavno preminuli čuveni vinar zaslužan za obnovu slave župskog prokupca
Crveno vino čuva vid?
Od alkoholnih pića, crveno vino pokazalo se kao najveća brana protiv katarakte, a za njim slede pivo, žestoka pića, belo vino i šampanjac
U Americi promovisana nova rakija Yebiga!
Nakon što je Yebiga Prva ostvarila značajniji prodor na tržištu SAD, usledila je i nova premijera koja je upravo objavljena: Yebiga Bela, šljivovica čistog voćnog ukusa koja je odležavala u inoksu
Napravljena skala od 100 poena za ocenu teroara
Bitogov indeks izuzetno je ambiciozno zamišljen. On obuhvata najrazličitije parametre kvaliteta vinograda i sve ih kvantifikuje po jedinstvenoj formuli
«
‹
93
94
95
96
97
98
99
100
101
›
»