MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Kozlović Selekcija 2017: Malvazija velikih ambicija
Prema rečima Roberta Gorjaka, Dekanterovog sudije koji je probao i trofejno godište 2017, berba 2018 nimalo ne zaostaje za tom zlatnom berbom.
Vrhunska kuhinja iz humanitarnog kamiona
Plan je da svake nedelje Hamova ekipa iz kuhinje pripremi dve hiljade obroka namenjenih gladnim Njujorčanima, najviše onima u Bronksu i Bruklinu
Stigao je novi Kremen Kamen
Kremen Kamen iz 2017. je, po mišljenju celog našeg tima, možda najbolji do sada, odnosno, vino koje je najbliže postavljenom idealu za naš kaberne sovinjon - kaže vlasnik vinarije Matalj, Nikola Mladenović
PLATINASTI ŠARDONE PONOVO JE U PRODAJI
Paket nosi naziv Platinum Collection i napravljen je u limitiranoj seriji od samo 500 numerisanih kutija posvećenih vinu koje je Srbiji donelo najveći dosadašnji uspeh na Dekanteru
Osvojite druženje sa velikim Masimom Boturom!
Nagradna igra traje do 11. juna, a pobednik će biti proglašen 30. juna. Naravno, putovanje će biti realizovano kada bude moglo bezbedno da se putuje
Raspisan konkurs za pesme o ljubavi i vinu
Kako su najavili u vinariji Drašković, zbirka pesama će biti objavljena i promovisana povodom manifestacije „Dani berbe grožđa“ u Vršcu 2021. godine
Gastro pregled: Varljivo proleće '21
Sve je izgledalo kao da je ovo bila probna nedelja, za pripremu, sređivanje i ulepšavanje bašti i prilagođavanje poslovanja datoj situaciji
Helvecija 1880: spomenik vinskoj istoriji Vršca
Objekat je izgradio švajcarski trgovac vinom Bernhard Štaub i iz ljubavi prema svojoj zemlji dao mu je ime Helvecija, po starom nazivu za prostor današnje Švajcarske
Ekskluzivni roze Lejdi Gage i Dom Perinjona
Kampanja po imenu The Queendom slavi poziciju Lejdi Gage kao globalne kraljice pop muzike, a centralni elementi promocije su naročito dizajnirana boca šampanjca kao i skulptura u obliku roze vela koja služi kao kutija za bocu
Tri regionalne sorte prvi put u jednoj boci
Jedan deo grožđa dolazi iz vinograda vinarije Komuna u kojoj Stevan radi u prodaji, a grozdovi za Adriju belu nabavljaju se i u Čereviću i Rivici
POZNI MRAZ PONOVO UGROŽAVA VINOGRADE
U Francuskoj je situacija dramatičnija, pa se kao i predhodnih par godina, po društvenim mrežama šire snimci vinogradara iz Burgundije koji su se cele noći vatrama između čokota i špalira borili protiv mraza
Da li želite da radite u restoranu Ane Roš?
Traže se novi, talentovani i znatiželjni profesionalni kuvari koji su spremni da se potpuno prepuste poslu u Kobaridu, malom mestu na granici Slovenije sa Italijom
Kako se pravi prava karbonara?
Iako to izgleda pomalo neverovatno, karbonara kakvu danas poznajemo uopšte nije staro jelo. Naziv karbonara, bar kako kažu proverivi istorijski izvori, prvi put se pojavio u filmu Cameriera bella presenza iz 1951. godine
Rezerva protiv Rezerve
Jedva sam dočekao da uradim komparativnu recenziju ova dva vina i proverim da li je opravdan hajp oko te čuvene 2011. Na kraju, dobio samo više nego što sam očekivao, uz neverovatan odnos cene i kvaliteta u oba slučaja
Deset najlepših bašti u Beogradu
Povodom ponovnog otvaranja ugostiteljskih objekata u Srbiji, samo za vas, izdvojili smo bešte u Beogradu u kojima je uživanje ovog proleća zagarantovano, a uz strogo poštovanje propisanih mera zaštite
«
‹
94
95
96
97
98
99
100
101
102
›
»