MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gastro pregled: Ugostitelji ne odustaju od protesta
Bez obzira na radosnu vest o ponovnom otvaranju lokala, na društvenim mrežama ne prestaje da kruži javni poziv na veliki protest ugostitelja, koji će, kako mi se čini, biti najozbiljniji do sada
Svetlosni 'potpis' protiv falsifikovanja vina
Rutinska identifikacija vina pomoću neinvazivne analize i baze podataka "ojačane" veštačkom inteligencijom je svojevrsni "sveti Gral" vinskog biznisa poslednjih godina
Rene Redžepi lično kuva za heroje pandemije
Priliku da večeraju u restoranu dobiće sto heroja van granice Danske, koji će biti ugošćeni čim se granice otvore i steknu uslovi za bezbedno putovanje
Što je vino skuplje, više nam se dopada?
U studiji objavljenoj u stručnom magazinu Food Quality and Preference grupa naučnika sa univerziteta u Bazelu u Švajcarskoj objavila je nalaze eksperimenta u kome je učesnicima saopštena modifikovana cena vina
Kuća Bikicki pustila u prodaju unikatne čaše
Skyline je unikatna linija vinskih čaša firme VD Glass iz Italije, dizajnirana u saradnji sa somelijerom Simoneom Logerikom, najboljim somelijerom Italije
Boja vina snažno utiče na njegov ukus
- Kada sam zamolila studente da naprave gradaciju intenziteta ovih osobina, on je bio najjači u rastvoru koji je sadržavao antocijane iz pokožica - rekla je Paisoni
Šef Hose Andres kuvao u društvu plišanih igračaka
Poznati šef pojavio se u novom serijalu za decu koji se emituje na Netfliksu. Reč je o projektu bivše prve dame SAD-a Mišel Obame, Waffles + Mochi,
Gastro pregled: Tužno proleće za restorane
Šalterska prodaja u lokalima je dozvoljena, mada nedovoljna za preživljavanje, većina kafića i fast fudova su svoje poslovanje prilagodili tako da gosti mogu da kupe hranu i piće za poneti i bez ulaženja u lokal
Degustiran Petrus koji je odležavao u svemiru
U novembru 2019. na Međunarodnu svemirsku stanicu, pored dvanaest boca dragocenog vina, poslato je i 320 uzoraka vinove loze
NASLEĐE BOGA DIONISA
Knjaževački rejon odlikuju izvanredna lepota prirode, tragovi antičke kulture, savršena hrana... Sve ovo, uz veliki potencijal za dalji razvoj vinogradarstva, čine ga vinskom regijom koja će tek dati sve od sebe
STRANPUTICOM DO PETRUSA
Chateau Petrus je ovih dana u Srbiji dospeo u u žižu na društvenim mrežama, nažalost, ne zbog samog vina, njegovog statusa ili kvaliteta, već zbog dnevno-političkog konteksta
Mišlenov šef savetuje ugostitelje sa Balkana
Eros Piko tvrdi da svojim savetima može da pomogne restoraterima da uštede i smanje količinu otpada od hrane, ali i da im poveća zaradu u restoranu
Da li staklenoj vinskoj boci polako dolazi kraj?
Klasična, staklena boca zasigurno će još dugo ostati sa nama, ali se na tržištu pojavljuje sve veći broj alternativa – a neke od njih već su na putu da naprave svoju trajnu komercijalnu nišu
Prvi eksperimentalni 'covid free' restoran
U kuhinji restorana, koriste se samo jednokratne krpe, radne stanice su opremljene beskontaktnim slavinama i dozatorima za sapun, dok se kante otvaraju samo nogom, pritiskom na pedalu
Šest medalja za Tikveš na ocenjivanju u Kini
Zlato je odeljeno vinima Vranec Special Selection iz 2018. godine, Cabernet Sauvignon Special Selection 2019, kao i Domaine Lepovo Grand Cuvee 2016. godine
«
‹
95
96
97
98
99
100
101
102
103
›
»