Početna»Novosti»11. BIWC održava se na grčkom ostrvu Salamina
17.01.2022.

11. BIWC održava se na grčkom ostrvu Salamina

Istorijsko ostrvo u biizini Atine od 1-3. juna ugostiće veliko balkansko vinsko nadmetanje

novost 11 biwc održava se na grčkom ostrvu salamina vinski magazin vino fino
Jedanaesto izdanje velikog vinskog ocenjivanja The Balkans International Wine Competition biće održano od 1-3. juna na grčkom ostrvu Salamina, nedaleko od Atine. Prethodne godine domaćin BIWC bilo je Skoplje, a 2020 – Beograd, koji je ujedno bio i prvi grad izvan Bugarske kome je pripala čast da ugosti sve značajnije vinsko nadmetanje.

- Došlo je doba godine tokom koga možemo da sa zadovoljstvom najavimo naredno izdanje The Balkans International Wine Competition! Počinjemo novu dekadu BIWCF sa puno optimizma u vezi sa vinima Balkana. Jedanaesti BIWC održaće se od 1. do 3. juna na istorijskom ostrvu Salamina u Grčkoj, pod pokroviteljstvom opštine Salamina. Jedanaesti Balkan Wine Festival biće održan u Sofiji u Bugarskoj od 16-18. juna ove godine – naveli su organizatori najvećeg balkanskog vinkog takmičenja.

Kako navode organizatori, početak nove dekade velikog takmičenja odviće se na prelepom grčkom ostrvu, u skladu sa praksom rotacije zemalja i gradova domaćina BIWC, a u cilju boljeg povezivanja vinarija iz celog Balkana i njihove lakše promocije u celoj regiji i širom Evrope.

- Za nas je velika čast to što smo dobili mogućnost da jedanaesti BIWC organiizujemo na ostrvu Salamina, koje ima bogatu istoriju. Novu dekadu počinjemo sa puno optimizma i energije, kako bismo vina Balkana učinili još prepoznatljivijim, i stavili ih na još mnoga mesta na svetskoj vinskoj mapi. U ime tima BIWC, želim da se zahvalim gradonačelniku Salamine, Jorgosu Panagopulosu, na njegovoj toploj dobrodošlici i želji da ovo ostrvo bude domaćin BIWC – rekla je Galina Niforu, izvršni direktor BIWCF.

Povezani unosi