Početna»Novosti»Amazon prikazuje putopisnu seriju o vinu i hrani
06.01.2019.

Amazon prikazuje putopisnu seriju o vinu i hrani

Svaka epizoda serije It Starts With Wine fokusirana je na jedno određeno mesto i posvećena ljudima koji su srce teroara

novost amazon prikazuje putopisnu seriju o vinu i hrani vinski magazin vino fino
Kuća Wine Enthusiast Media priredila je pravu medijsku poslasticu za ljubitelje dobre hrane, vina i putovanja, dokumentarnu seriju poo imenu It Starts With Wine ("Počinje vinom"). Serija se emituje na striming kanalu Amazon Prime Video, a za sada su prikazane tri epizode, od kojih je svaka fokusirana na jedno određeno mesto i posvećena ljudima koji su srce tog konkretnog teroara.

Serija dopušta vinarima da se okušaju u ulozi pripovedača koji govore o poeziji njihovih vina, a putovanje kroz vinske krajeve obogaćeno je umetničkim i gastronomskih vizijama ljudi koji se povezuju sa vinskom kulturom predstavljenih zemalja.

- Velika vina nastala su zahvaljujući posebnim mestima i posebnim ljudima - kaže u prvoj epizodi Alberto Antonini, enolog vinarije Bodega Garzon u Urugvaju, zemlji kojoj je epizoda posvećena. Pandan Antoniniju u prvoj epizodi je čuveni šef Fransis Malman koji govori o načinu na koji se u Urugvaju prožimaju vino i hrana.

Druga epizoda predstavlja Argentinu, u kojoj Laura Katena, osnivač lokalnog Katena instituta za vino, predstavlja argentinski teroar i ujedno govori o svom neobičnom životu sa tri paralelne karijere - lekara, vinara i istraživača vinskog sveta. Muzičar i šef Debora de Koral govori o svojoj ljubavi prema vinu regije Mendoza i najboljim načinima za uparivanje vina ovog kraja i bogate argentinske hrane.

U trećoj epizodi gledaoci "posećuju" vinariju Bonterra u Kaliforniji, u kojoj se sva vina proizvode po organskim principima, o čemu govori diektor Džozef Brinkli. Brinkliljev pandan je šef Geret Sartr, sa kojim, uz hranu spremljenu na logorskoj vatri na plaži, diskutuje o ekološkim, održivim metodama vinogradarstva i vinarstva.